14 december 2020

MingelMangelOchMums

 

 Hej på er! 

Återfallsförbrytaren är tillbaka. Tänkte berätta lite om hur senaste veckan har varit. Ett ord: tröttsam! Det är säkert fler än jag som är så här bedrövligt trötta, inget solljus på hela december och det känns. 

Låt dessa vintermånader gå i raketfart! 

I lördags hade vi vårt sedvanliga förklädda glöggmingel. Det mesta var sig likt förutom två saker. 

1: Vi bjöd på glögg.

2: Enbart familjen var på plats

Alessia och Stella var som vanligt i högform. Och lilla Prins Leandro skötte sitt första men förhoppningsvis inte sista glöggmingel mycket bra, han sov mest eller gick från famn till famn.

Vinflaskorna hade duktigt snappat upp kvällens tema


Det gamla vanliga upplägget när det gäller oss. Nyttiga ostar, italienska charkuterier, korvar,  chevrepizza och lite annat. Men undantag av en endaste ny grej...pannkakstårtan. Min första pannkakstårta i livet. Hur lätt var det inte att göra en sådan? Och hur gott? På bilden saknas det en del bär uppe på, kan vara två små sugna tjejer som gjort en kvalitetskontroll. Eller förresten det var ytterligare en ny grej att sätta tänderna i. Rolfs filodegspinnar, supergoda frasiga fyllda med chevre, honung och timjan. 

Fick en söt blomma med baktung tomte utav Erika, tack rara ❤

Mer bilder än så blev det inte från kvällen. Men som alltid hade vi det jättetrevligt. Alessia stod för underhållningen och körde lite stunttrix i simhoppsstil från en stol. Som tur var gick det bra nästan alla gånger, behövde bara blåsa en gång.

 Lyckades även i år få till mina fönsterdekorationer. 2020 års familjekonstellation ser ut så här. En ny liten familjemedlem har tillkommit och Gustav tillhör fortfarande såklart familjen trots han befinner sig förmodligen i himlen.

Om nu det blir fler barn i familjen så välj gärna ett namn med färre bokstäver. Var ett himla ståhej med att få plats med LEANDRO. ALESSIA har samma antal bokstäver men som tur är så är en bokstav ett I som är smalast i bokstavsklassen.

Har snott åt mig några mystimmar sittande så här, skulle kunna sitta sådär hela dagarna. Hur kan bebisar lukta så gott?


 Även den här myskillen har jag hunnit med att gosa med. Världens finaste Carlos, nu storebror åt TRE underbara odågor ❤

Lilla fina Alessia 3,5 år. Älskar bollar och vill börja på fotboll men såklart finns det inte för treåringar. Vänta in rätt ålder är inte riktigt lika kul. Vi bollade häromdagen, hon är otroligt duktig att hantera bollen. Vi bollade 22 gånger till varandra utan att tappa den en endaste gång.

Och som hon pratar... i ett. Jag får bita mig i tungan ofta, hon säger så fantastiskt roliga saker. Håller reda på det mesta, har full koll. Älskade lilla barn, vad du är underbar ❤

Tuppen ja alla ni som har ett tackkort från Kronprinsessparets bröllop 2010?! Någon? Inte? Häpp, då får jag väl gapa själv då....TUPPEN JA!

Hur stort är inte det här?  Har i och för siiiig fått ärva det men herregud, det är mitt. Funderar på att rama in det i någon fin guldram och sen hitta en lämplig plats, hedersplatsen i Pettssonska Palatset.

Hur många är gröna av avund? 

 Luciadagen idag, eller kanske i går. Klockan är väl över midnatt? Den här bilden lägger jag ut varenda lucia, är som en liten tradition. Den måste vara med här i den sovande bloggen. Frida, Emilie, Erika och Apan Hasse någongång i början på 90-talet. Älskar den här bilden ❤

Lilla Cesar kommer inte och hälsar på oss lika ofta nu för tiden. Beror på vädret, vi har som många andra stängda dörrar den här årstiden. På sommaren står alltid någon dörr öppen och det är lättare för honom att bara kliva in. 

Men häromdagen kom han när Rudolf parkerade bilen, for in som ett skott och sen gosade vi hela kvällen. 

I kväll frågade Rudolf mig vad en podd är för något. Jag försökte förklara pedagogiskt men jag tror farbrorn inte riktigt greppade det. Blir fortsättningskurs i morgon.

Dags att sova, i morgon ska jag till Sankt Görans Sjukhus för den återkommande mammografikollen.

Tack och godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar