9 maj 2021

SöndagsUpdate

Hej söndag!

 Snart en vecka sen jag opererade mitt vänstra öga. Redan dagen efter så var allt det suddiga borta och jag ser numera bra. Om jag ser bättre än innan är svårt att säga. Dels för att jag inte såg så fasligt illa på vänsterögat, där var det mest den gråa starren som skulle bort. Det kommer ta ett par veckor tills synen stabiliserar sig. Högra ögat var i mycket sämre skick (grå starr, brytningsfel, synnedsättning) så där hoppas jag att det kommer ske ett smärre under. Bara vänta och se alltså, operation 20/5.

I onsdags fyllde världens bästa vän Ingrid år. Det blev ett coronasäkrat litet trevligt kalas och vi rullade som alltid stormmätta hem därifrån. 

 

Ingrid bjöd på supergoda tårtor och sen självklart några flaskor champagne. Mums! 

Utav oss fick Ingrid givetvis sin tredje flaska champagne. Hon har tidigare fått två stycken med luriga ledtrådar både den 5 mars och 5 april. Nu var det dags för dom återstående om möjligt ännu mera förvirrande ledtrådar.

Och för er som jag kanske har bladdrat med angående denna överraskning så ber jag er vänligen inte skvallra till jubilaren. Ingrid förstod givetvis inte ett dugg, helt enligt min plan med andra ord.

 


Blev lite TV-tid också 😀 på bästa sändningstid. Herregud, vad sms vi fick och vi fattade ingenting.

Den här veckan är det fem år sedan Sverige stod som värd för ESC. Tänk att vi hängde i stan varenda dag hela veckan och var i Globen varenda kväll. Såg allt! Alla genrep, båda semifinalen och sen stora finalen. Många roliga minnen dyker upp. Hur galet kul hade vi denna vecka? Oslagbart! Minnen för livet, helt klart. Kommande vecka var planen att vi skulle få återuppleva detta men den här gången i Rotterdam. Kom en jäkla pandemi emellan, känns surt och trist.


 I går roade jag mig med att inventera och fylla på vinkylen. Kan säga att det blev ganska fullt och det  känns som vi reder oss ett tag. Översta hyllan är "finvinerna" och dom ger ni fasen i 😂

Så här kan det se ut när man "lurar" en jubilar. Konfettikanoner, packlista och förvirrining. Sjukt kul!

Ingrid blev grundlurad av sin lilla familj och vi kände såklart till det hela. Jag är stolt över mig själv som lyckades hålla denna hemlighet. Har så svårt att ljuga.


Ett dygn på vackra Krägga Herrgård med sönerna var överraskningen. Vi "råkade" dyka upp lagom till middagen. Allt var planerat i detalj såklart och födelsedagsbarnet förstod ingenting, precis som vi ville. Hade en jättetrevlig kväll tillsammans och tack Jogge och Emilie som skjutsade och hämtade oss.


Maten var helt fantastisk! Vi fick välja mellan tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter. Rolf valde ryggbiff och jag torsk till varmrätt. Allt var så gott! Vi satt på coronasäkrat avstånd. Jesper och Jocke vid ett bord och vi tre vid ett annat bord alldeles bredvid.

Desserten valde vi olika. Jag kunde inte motstå pavlova med vaniljglass, salt kolasås, rostade jordnötter och blåbär medans Rolf valde gårdsostar och Ingrid hjortrontartlette med krossad saltkola och maräng.

Mätta som troll gick vi vidare för efterfest i rum 23. Bubbel, rödvin, chips och nötter och glada samtal blev ett perfekt avslut för dagen. 

Jespers flickvän hade sammanställt en liten film med massor av gratulationer till Ingrid. Närmsta vänner och släktingar hade fått i uppdrag att spela in en liten grattisfilm. Så himla rolig idé! Niclas, Inger, Musse och hästen valde att ha vackra Lejondals Slott som bakgrund eftersom dom bor där. Ja, inte på själva slottet utan granne med det. Ser nästan ut som kommande säsong av "Stjärnorna på slottet"

Rudolf har jobbat hårt med båten. Slipat, lackat, slipat och lackat igen. I helgen var det sjösättning och han är helt slutkörd stackaren. Han ingår i arbetsgruppen i båtklubben och är med och styr upp arbetet med allt var det innebär dessa två sjösättningsdagar. Nu ligger våran gamla båt i alla fall i vattnet på vår plats och den har inte tagit in så mycket vatten som tur är. Vanskligt med 62 år gamla mahognybåtar. Nytt kapell är beställt och det kommer bli så fint. Kanske till och med kostar på mig en tur med båten i sommar?!

Idag blev längtan för stor efter mina barnbarn. Tog mig en tur till Kungsängen och fick gosa med den här lilla killen och hans systrar. 

Ny vecka på ingång. Har inte så mycket planerat mer än en lunch på tisdag på Åbergs med en god vän, lite mammatajm, förhoppningsvis lite barnbarnskul och sen god mat med Ingrid och Rudolf i helgen. Tror musslor stod på menyn, mums.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar