22 maj 2021

NärVarHur?

Livet som en s.k gräsänka fortlöper smärtfritt. Det går ingen nöd på mig. I torsdags var det dags var semi 2 i ESC. Glad att Island och Finland gick vidare men trist att inte Danmarks trallvänliga 80-talslåt tog sig vidare.

Tror inte Sverige kommer att ha att göra med någon direkt toppstrid, tippar att Tusse kommer på nedre halvan, typ 12:a. 

Önskar vi kunde se in i framtiden, många frågor just nu. Vilket land vinner? Vilken stad i det vinnande landet kommer bli arrangörer och det viktigaste vilken vecka kommer ESC arrangeras 2022? Hotellbokningarna är i full gång. 

Åker vi till Rom, Milano,Valetta, Zurich, Aten, Oslo eller Reykjavik. Tur att det går att preliminärboka. Anne och våra vänner i Melodifestivalklubben jobbar för högtryck nu. Vi garderar med kryss för att vara säkra. Minns hur det var efter ESC 2019 när Nederländerna vann. När vi samma kväll var tillbaka på hotellrummet bokade Anne omedelbart hotell i Amsterdam. Var inte så länge som vi fick vara glada för den bokningen eftersom det senare bestämdes att Rotterdam skulle stå som värdar. Och då var alla och jag menar ALLA hotell redan fullbokade. 

I år garderar vi oss, men som sagt det är ju en del som ska klaffa innan man hamnar rätt. I morgonkväll direkt efter finalen och när vi vet vilket land som blir nästa års värdland blir hotellrummen garanterat fullbokade i raketfart och till ett mycket högre pris såklart. Just nu ligger Italien högst på bettingsidorna, jag åker mer än gärna till Italien!

Men smidigast vore om Norge vinner. Då hyr vi in hos Annes kusin i Oslo, superbra! 

Nu lämnar vi ESC för denna gång och över till mitt favoritämne, barnbarnen 💗

Åkte och hälsade på Alessia och Leandro idag. Alessia är ledig från förskolan på fredagar. Blev så glad när hon kom och mötte mig vid bommen in till deras område. Stora tjejen! Vi la pussel, ritade, läste Bamsetidningen, byggde med lego och sen som alltid ville Alessia leka mamma-pappa-barn. Idag fick jag vara mamma och Alessia gav mig en docka och en blöja med orden: Hon har bajsat, byt blöja är du snäll!

När jag skulle hem gick jag på toa innan, Alessia hängde med som oftast. Tjejer kan knappast gå ensamma på toaletten, det vet vi redan. När jag drog upp mina byxor sa hon: "Har du skärp, mormor?" Ja, byxorna har blivit lite för stora. "Har morfar köpt för stora byxor till dig?" Lilla älsklingen! 

Åkte vidare till nästa ställe, denna gången var det till mamma. En för dagen ganska trött och yr mamma som knappt orkade sitta uppe medans vi fikade. Jag fixade, pratade, diskade, rensade kylskåpet, vattnade blommorna, småplockade och tömde soporna innan jag hjälpte henne tillbaka till sängen. Tror hon somnade innan jag hann stänga dörren.

 
Underbara japanska körsbärsträd i Kungsängen


Min lilla fina Alessia 💕 alltid med en fotboll i famnen.

Ensammiddag när den är som bäst! Och för er med skarp syn så JA, jag äter sushi med kniv och gaffel. Att äta med pinnar tar för lång tid, är krångligt, har inte lärt mig det och har inget intresse alls att lära mig det heller.

Fast jag var inte helt ensam. Både Cesar och Åke höll mig sällskap.

Hög tid att sova. I morgon har jag inga planer under dagen men på kvällen då.....då blir det ESC-tittande hos Anne. Vankas visst middag med rusdrycker också och jag har tvingat Owe vara taxi.  Tänk vad jag har det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar