20 maj 2021

SvammelOmSvammel

Känns som det var hundra år sedan jag tittade till den nästintill bortglömda bloggen. Har varken haft lust, inspiration eller ork att försöka få till något här inne. Har inte hänt så mycket heller för den delen. 

Just nu sitter jag och väntar på att min fysioterapeut ska ringa. Efter att ha blivit något lite bättre efter dom första veckorna med Joint Academy har nu senaste veckorna varit vidriga smärtmässigt. Hoppas hon kan ge mig lite hopp om framtiden.

För övrigt är jag fruktansvärt less på att vara sjukskriven, händer ingenting. Orkar ingenting heller för den delen heller. Nu är det förhoppningsvis bara tre veckor kvar. Jag gjorde min andra ögonoperation igår och den gick bra. Den här gången pratade faktiskt läkaren! Fast inte med mig så mycket utan mest för att det var två, vad jag tror, optikerelever på plats i operationssalen. Då var han väl mer eller mindre tvungen att rita och berätta för dom vad han sysslade med. 

Jag berättade för en sjuksköterska under förberedelserna att jag hade känt av när han snittade hornhinnan förra gången och att det gjorde ganska ont men inte fått någon reaktion från läkaren som borde märkt när jag "hoppade" till. Sa även att jag tyckte han var väldigt arrogant och inte pratade eller förklarade vad han gjorde.

Hon tyckte det var fruktansvärt och sa att det var allt annat än okej, eftersom det inte ska kännas något alls. Hon löste det bra genom att hon droppade mer bedövning i ögat under hela ingreppet och snittet kändes ingenting. Stor skillnad från förra gången. Kändes som om operationen gick snabbare än den förra och jag såg bra på en gång, endast lite suddigt när jag kollade nedåt men idag ser jag nog mer eller mindre som en hök. 

 ESC-veckan är här, som vi väntat! Anne och jag och många ur Melodifestivalklubben skulle såklart vara på plats i Ahoy Arena och det känns surt att det inte blev så.

Minns hur lyckliga vi var när vi i januari -20 lyckades med konststycket att under det officiella biljettsläppet lyckades knipa varsin biljett till semi 1, det var tider det.

När semi 1 började i tisdags och jag såg alla dessa 3500 lyckliga nederländare i publiken höll jag på att börja gråta. Just där skulle vi varit, där på plats på arenagolvet och viftat med våra flaggor. Vilken härlig stämning det var! Overkligt och helt fantastiskt att få SE PUBLIK. Det var inte igår och jag fick rysningar på hela kroppen och mindes tillbaka på ESC-veckan i Globen 2016.  

Edward af Sillén var i alla fall helt klart bäst den kvällen, hur bra är inte han som kommentator. Rolig, påläst och helt briljant. Skrattade högt flera gånger! 

Var bara tvungen att skicka ett DM på hans Instagram. Han svarar alltid, helt otroligt att han han ens tar sig tid till det. Jag gillar honom!

Gumman Pettsson och katten Findus har haft trädgårdsarbete, är supernöjd. Tanken är att vi ska bli självförsörjande på kryddor. Få se hur det kommer gå. Tack Anne för krukorna och för tipset.

💛 Livsnjutaren 💛

Min regnmätare än finare än din! Hos Karl-Fredrik på Eklaholm hittar man alltid många villhövergrejer.


Fina Lejondals Slott, några hundra meter från oss. Försöker ta mig runt slottsrundan nästan varje dag.
Trist att inte Stjärnorna på slottet ska spelas in här i sommar som det gjort dom senaste somrarna. Typiskt!

Önskar det kunde vara sommar året runt.

 
När Anne och jag åkte till Ullared så frågade hon mig om jag visste var man kunde få tag på tjocka långa och fina ekbrädor. Hon hade spanat in en bänk liknande den på bilden ovan. Jag svarade snabbt: Bakom vårat garage! Och sen var beställningen lagd.
 
Rolf slipade, sågade, fixade och sen levererade vi den till Bålsta. Oj, vad nöjda dom blev och vi ser fram emot det slutgiltiga resultatet så småningom.
 

 Nu ska jag åka till jobbet och lämna läkarintyget. Droppar och villa är min behandling. Borde väl stå droppar i villan?

Hoppas på återseende!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar