13 juni 2016

GnälletFortgår

Dags att uppdatera mig lite. Ni kanske är några som undrar hur jag har det i alla fall? Först ska jag utvärdera min sömn och mitt intagande av Valerina natt, naturpreparatet mot sömnbesvär.
Jorå, funkade väl halvdant. Låg i alla fall inte och tänkte eller grubblade i samma skala som tidigare nätter. Somnade efter någon timme efter att ha räknat varje andetag på utandning till fem och sen börjat om på ett igen. Läste på någon sajt om insomningsproblem att man skulle göra det.  Sov i...två ynka timmar, sen klarvaken igen! Helt galet frustrerande och likadant varje natt.
Nu har jag börjat sova på soffan i stället, blir fruktansvärt störd av Rudolfs snarkningar som alltid drar igång exakt när jag lyckats somna. Är det inte maken så är det katten, han är också oerhört bra på att tajma in sin väckning av mig precis när jag efter timmar av kämpande råkat somna.  Sen framåt morgontimmarna så är det fågeljävlarna som drar igång sitt kvittrande, sover med fönstret på glänt så det hörs kan jag lova.

Förut ville jag inte sova något på dagarna för att jag verkligen skulle vara trött på natten. Nu struntar jag i det och sover på förmiddagen om jag är trött. Fast det är jag inte heller, är aldrig trött.
Är bara förbannat uttråkad, gör ingenting, gör inte av med någon energi och räknar ner dagarna till Rudolf går på semester.

Är det någon som vill förbarma sig över mig med en liten lunchutflykt eller bara en pratstund så blir jag mer än glad!


Catta och Basse är två fina filurer som förbarmade sig över mig med på en lunchutflykt till Wenngarn förra veckan.
Oj, vad jag blev glad för det! Var inte så rackarns varmt just den dagen men vi satt i alla fall ute i solen mot Dammstugans husvägg.  Där frös vi inte.


Under sommaren så serverar Dammstugan bara lunchbuffé som enda alternativ. Kan väl tycka så här i efterhand att det var kanske lite i dyraste laget 175:-.  Är inte så insatt i priser på lunchbuffér heller för den delen. Fast självklart var det väldigt gott och det fanns fyra varma rätter att äta, inklusive deras vansinnigt goda pizza.  Dryck, kaffe och liten kaka ingick också.
Skit samma, jag var nöjd, Catta också hoppas jag och Basse var supernöjd att vara på utflykt. Han gillar också Wenngarn.



Det har flyttat in ett gäng änder precis vid dammen vid Dammstugan. Ett rött litet fint hus har dom också. Basse var väldigt intresserad av både fjäderfjäna och vattnet. Är man en vattenhund så är man.


Den här tyckte jag var rolig så här i fotbollstider.



I lördags så skjutsade vi Erika till Kapellskär. Varje gång man kommer dit så tror man att man åkt för långt och hamnat i Ryssland. Så trist terminal, som en opersonlig kall betongbunker.
Vi hann fika i cafeét innan vi sa farväl. Erika ska jobba hela sommaren på Radio Åland som nyhetssändare. Som tur är kommer hon hem någon helg då och då så man får se henne lite.
 
 

Längtar ständigt efter mina barnbarn. Tycker jag ser dom alldeles för sällan och jag skulle vilja göra så mycket med Stella. Äta glass, åka på utflykt, besöka leklandet, titta på djur, dansa m.m. Ingenting kan jag göra och jag känner mig som en dålig mormor.  
Jag köpte en hel stor kasse Duplo av Gunilla häromveckan. När Stella hälsade på sist så hade hon jätteskoj med det. Speciellt med alla djuren som följde med bondgården. Hon härmade alla med både känsla och djup inlevelse.
 
 

 Gustav ser i alla fall till att jag inte slöar till. Tur att jag har honom, fast ibland blir jag galen på honom nattetid. Han har i alla fall börjat hitta till sina matskålar nu och jag tror att han har fattat att jag inte har lust att eskortera honom dit varje gång. Bortskämda katt!


 I kväll har jag under pistolhot tvingat Rudolf att hämta mig för att sedan åka tillbaka till Wenngarn.
Kan det bli bättre? Se matchen på storbildskärm, fint väder, god mat tillsammans med andra fotbollsfantaster.  Häng med ni med!
Tror Sverige vinner med 1-0, Guidetti kommer göra målet. Nu kanske inte ens Guidetti får någon speltid. Äsch då gör väl Zlatan målet i stället då.

Ledsen för ytterligare ett gnällinlägg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar