7 juni 2016

TreVeckor



Undrar om man är saknad? Det var länge sedan jag orkade blogga eller ens sitta framför datorn. Har inget att skriva om. Allt är trist, tråkigt, ensamt och psykiskt jobbigt. Tänker för mycket när jag är ensam. Sover gör jag inte heller, i natt sov jag mellan 22-24, sen var jag klarvaken och låg och snurrade. Fått magkatarr också, något jag aldrig haft tidigare. Fick Novalucol tuggtabletter av Rudolf som gör symtomen lite bättre. Mår inte lika illa länge och är aldrig hungrig heller. Vägde mig för första gången sen operationen för tre veckor sedan. Hade gått ner 4 kilo! Det var ju i alla fall något som var bra.
Blev glad när det kom blombud i onsdags. En fin rosa bukett och en ask vackra praliner. Tack mina snälla nattkompisar, jag blev superglad!


Onsdagen bjöd på mer överraskningar. Snälla Micke förbarmade sig över mig och tog mig ut på en biltur i sommarhettan. Vi åkte ut mot Drottningholm, Ekerö,  Drottningsholms GK, Ekebyhovs Slott och stannade vid Brostugan för mysig lunch och sedan vidare hemåt med ett stopp på Jula. Har aldrig varit på Brostugan men kommer definitivt göra fler besök. Var superfint, låg precis vid vattnet och dom hade mycket gott att äta och dricka. Jag valde en kycklingsallad men sen såg jag räkmackorna! Herregud, dom var väldigt stora och byggda på höjden. Nästa gång blir det en sådan.


 I torsdags skulle Rudolf inte komma hem förrän sent. En middag med några arbetskollegor var inplanerad. Dom skulle överraska Åke och Eva nu när dom beger sig hem till Kivik för gott efter nästan tre års konstant slit på W.  Det är så himla trist att dom flyttar men eftersom det numera är mer eller mindre cirkus på det där stället så förstår jag dom.  Men dom är redan djupt saknade av många förstås.
Jag bjöd in mig själv på middag hos Emilie och Jogge. Var årets hittills varmaste dag också så vi satt på balkongen i skön skugga och åt.
Jag bjöds på en supergod sallad gjord på bl.a matvete, lax, grönsaker. Till det serverades en fetaostkräm som var så god. Sen förstås den obligatoriska mozzarella och tomatsalladen.


Stella tyckte det var mysigt att sitta i soffan och "picknicka" 


Snart fotbolls- EM och två matchtröjor är inköpta. Sveriges och Italiens förstås. Här värmer nummer 10 upp. Hon är så söt!



Fredagen kom och det var dags för återbesök och suturborttagning på Sophiahemmet.  Nu blev det inget borttagande av stygn beroende på att dom ville att det skulle gå exakt tre veckor och inte bara 17 dagar som det var då. Dom bad om ursäkt för att dom "räknat" fel men mig gjorde det inget.
Fick byta ut pjäxan mot en lite mera luftig och lätt post-op-sko. Var så lycklig att jag nästan började gråta av glädje.  När jag skulle hem med sjukresetransport vid 15-tiden så var det helt kört. Studentfirande, långhelg och kaos i taxibranschen var några av orsakerna. Tog mig tre timmar att komma hem och jag var riktigt trött när taxin släppte av mig strax efter 18.00.


Härligt med vänner som tänker på oss och kommer över med en hel kasse med Duplo. 
Vet att Stella kommer gilla det!


När Rudolf kom hem en stund senare så kom han på att han glömt sladden till bilen.  Han var tvungen att vända för att hämta den. Elbilar måste laddas och då är det bra med en sladd.
Samtidigt så ringde Lennart och sa att det gått ett larm någonstans på W som dom måste återställa. Jag tog chansen att följa med och vi blev spontant bjudna på kokkaffe, rose, kex och lite annat i kvällssolen. Dom var barnvakt till lilla Iris som höll i gång och charmade oss alla.


Söndag morgon och dags för nästa utflykt. Frukost hos Emilie och Jogge. Rudolf skulle snickra staket på framsidan för att förhindra eventuella rymlingar. Vi bjöds på en redig frulle, pannkakor, äggröra, gott bröd och massa pålägg.  Stella tyckte det var jätteskoj när morfar höll till på utsidan och hon själv hängde i fönstret på insidan.
På vägen hem så stötte vi på Ingrid och Micke som ville att vi skulle komma upp till dom och fika. Tack, mer än gärna. Så gick någon timme till.


Lite svalare på söndagen som tillbringades mestadels under parasollet i vår nya utegrupp. Älskar den! Gustav fick slumpen av min mjölk i glaset och var väldigt nöjd. Rudolf meckade med sina moppar och jag kände mig för en gångs skulle lite avslappnad att ligga och titta och höra på hans aktivitet.


I går var vi bjudna på födelsedagsmiddag till Jogge som fyllde år i söndags. Och som vanligt blev vi bjudna på en fantastiskt god grillmiddag. Stella hade faster Paola som bordsgranne och åt majs med god aptit.


Rudolf hade Carlos som kavaljer, nähä, skoja! Carlos tog chansen när Erika lämnade bordet för ett ögonblick.


Stella riktigt avgudar sina kusiner, dom leker med henne hela tiden och hon älskar det!
Här rider hon på Evelyn medans Stephanie håller i. Härligt att se dessa fina barn tillsammans.

Nu sitter jag och väntar på sjukresetaxin. Ska tillbaka till Sophiahemmet för stygnborttagning klockan 14.20. Är sjukt trött efter en totalt sömnlös natt, skulle kanske behöva några roliga piller. Har aldrig i hela mitt liv behövt tagit några sådana. Är livrädd att jag blir beroende. Funderar på det där naturpreparatet Valerina Natt. Undrar om det skulle funka?

Slutgnällt för denna gång! Om ni tycker det är lite osammanhängande så påbörjades inlägget i går kväll och slutfördes idag.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar