25 juni 2016

MidsommarAfton

Midsommarafton började med att jag vaknade upp med ett och ett halvt igenmurat öga. Hade under natten utvecklat någon slags allergi och såg för jäklig ut. Passade ju extra bra då man för en gångs skull skulle ut och visa upp sig bland folk.
Har hela försommaren gått och undrat om min pollenallergi har försvunnit då jag inte känt av den ett någe. Men i går var det alltså dags att leta fram allehanda mediciner. Hjälpte föga, svullnaden satt i tills långt in på kvällen.


Vi åkte till Kungsängens Hembygdsgård för att få uppleva vårt första midsommarfirande med Stella. Förra året var hon så liten men i år så skulle här dansas.
Stellas favoriter, kusinerna Stephanie och Evelyn var också med liksom farmor, farfar och faster Paola.


Var hur mycket folk som helst kom för att fira midsommar i Kungsängen. Kan bero på att vi i Bro inte hade något eget firande som vi alltid brukar ha på Bro IP. Otroligt dåligt att inte våran förening i år kunde arrangera något. Hur många år har man hjälp till och jobbat där, både som ledare och cafepersonal?
Skittrist för äldre, barnfamiljer mm som inte hade en möjlighet att ta sig till Kungsängen.


Stella dansade först med farmor och sen bra placerad på farfars axlar. Hon skrattade och hade roligt. Längtar redan till nästa år då jag kommer ha första tjing på dansen med henne.


Tycker dock det var lite halvdåligt ordnat hela.  Rörigt och oorganiserat. Man hörde ingenting från högtalarna, det var en som pratade emellanåt och det hördes ingenting. Helt plötsligt upphörde dansandet och folkdansgillet skulle briljera med någon tramsig uppvisning.
Kunde dom inte gjort det lite senare? Barnen ville dansa mera och inte stå och glo på några uppvisningsdanser som inte en jäkel var intresserad av.
Många gick hemåt såg jag, så även vi eftersom vi väntade två gäster framåt eftermiddagen.


Carlos var såklart med i vimlet, låg och spanade på andra hundar och var väldigt nöjd.



Vi åkte hemåt och förberedde en sen silltårtelunch med Kattis, Janne och Bonzo. Janne och Rudolf är jobbarkompisar och fina Bonzo är deras barnbarn.


Bonzo är otroligt lik Carlos förutom färgen då. Sen är han lite större men ack en sån liten gobit.  
Vi blev bästisar direkt och han föredrog mitt knä nästan hela kvällen.


Gustav blev förvirrad! Va?! Vad har hänt med Carlos? Har ni målat om honom. Som tur var så är Bonzo van med katter och brydde sig knappt ett dugg när Gustav gick förbi, det var så skönt.


På kvällskvisten så somnade den lille parveln i mitt knä, armarna domnade men vad gjorde det när han sov så gott.























Det var en mycket bra midsommar. Lugn och skön. Rudolf gjorde en fantastiskt god grillmiddag till oss och vi drack våra goda italienska favoritrödvin till och bara hade det trevligt.

Kunde sen förstås inte sova, men tror att jag till slut somnade vid 3.00-tiden för att sedan vakna vid 7.00. Fyra timmar, man får vara glad för det lilla.

Idag har vi Carlos på besök en stund. Familjen skulle till Skansen så då får Carlos vara hos oss. Det är jättevarmt så vi håller oss inne där det är svalast. Just nu sover den lilla killen på det kalla klinkergolvet. Funderar på någon slags kyldyna/väst/halsband till honom. Någon som har erfarenhet av något sådant?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar