13 maj 2019

Helgen!


 Goddagens! 

Måndag igen och dags att kamma till sig. Har haft en skön helg med blandad kompott. I fredagseftermiddag blev jag bjuden på sen lunch hos dessa godbitar. Lille Skutt var också bjuden men han ville inte vara med på bild.
Skönt att leka med Stella och Alessia, det behövde jag efter två nätters arbete.


Snodde den här bilden från Emilies Instastory. Alessia är en kopia av sin mamma. Mest utseendemässigt men även till sättet. Alltid glad och pratar i ett. Sitter nog i generna.



 Lördagen var en riktig skitdag. Jag låg mest hela dagen och vilade. Min nacke med den utslitna halskotpelaren och diskbråcket har börjat göra sig påmind alldeles för ofta och det oroar mig. Bästa viloställningen är på rygg i schäslongen. Låg så mest hela dagen och tyckte synd om mig själv. Gustav sympativilade han också, fast ute i solen.


Den här mannen skulle verkligen behöva vila men icke. Alltid något som ska tillverkas. Idag var det små regntäta hus till batteriladdare. Batteriladdare till golfbilar vill säga. Ska senare linoljebrännas och jag det kommer bli jättebra.


Rabarbern växer så det knakar.


Hittade en nyckelpiga på brevlådan, vårtecken!


Planterade en massa skott från mina elefantöron. Förökar sig värre en kaniner, helt klart!


Storebror kom på oväntat besök och pratade konstant i 45 minuter utan att andas. Faen, vad han snackar. Där ligger jag i lä...eller?


Som tur var så tog Rudolf av sig svetsförklädet bytte till köksförklädet och fixade middag åt oss. Undrar hur länge han orkar att göra allt här hemma medans jag mest ligger och är ynklig?













Gustav kände väl att han måste bidraga med mat till hushållet och klev in genom kattluckan med en vettskrämd, halvdöd musjävel i gapet.
Höll på att dö, fick hög puls och gapade på Rudolf i köket. Tackar gud att han inte släppte ner musen inne utan han nöjde sig med att stolt spatsera runt med den ett tag innan han gick ut igen. Eller gick, jag jagade ut honom. Han hade ingen direkt brådska ut ville nog mest visa sig duktig. Jag berömde såklart men gav också tydliga instruktioner att vi INTE vill ha in vare sig några halvdöda eller heldöda djur.
Trodde faktiskt att han slutat jagat, var säkert två år sedan jag såg honom med något levande i truten.
Han gick i alla fall ut och satte sig på gräsmattan fortfarande med musen i ett stadigt grepp, där satt han säkert i fem minuter innan han började smaska....
 Jag får kväljningar bara jag tänker på det. Urk!

Jobb måndag, tisdag, fredag och söndag denna vecka. Längtar som en galning till lördag. Då blir det  ESC med Anne, svensk seger, bubbel, god mat, Patricia med klubben, glädje, hotell, tjo och tjim och bara skoj.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar