28 maj 2019

ViHadeKulSomAlltid

Har vaknat till liv efter en riktigt rolig fullfarthelg, dessvärre kommer kvittot på att jag har haft roligt dagarna efter. Har fruktansvärt ont i nacken efter helgen. Igår var det hemskt, fick ta Owe till hjälp när Gustav skulle levereras och hämtas från veterinären. Buren och Gustav är tung. Det var alltså dags för den årliga sommarfrisyren. Inget han gillar men ett måste, är omöjligt att hålla tovor, grankottar, frön, blad och till och med småkryp undan den tjocka pälsen. Varmt blir det också för honom men just den här tajmingen av dag var lite sämre. Är jättekallt ute nu så igår skakade han hela dagen och höll sig inne, kraken. Likaså idag, en snabb pink ut och sen upp i soffan igen.


Det blev en lejonklippning som vanligt. En gång råkade dom fixa en hyenaklippning!? Fatta hur han skämdes?! Då spar man alltså en fem centimeters sträng längs ryggraden....fult!

I lördags var det Kungsfesten på Kungsängens IP. Vi gick dit sent, en stund innan Wictoria skulle uppträda. Stella gillar henne och såg fram emot se henne på riktigt igen. Första gången var på mellorepet, och det pratar hon om fortfarande.
Ålder på publiken var väl i genomsnitt 8 år kanske, jag och nonna drog kanske upp den en smula. 
Inte alls mycket folk, måste kännas trist som artist att uppträda inför en liten skara barn och sen dessutom med förinspelad musik som fungerade halvtaskigt.
Alessia var inte speciellt road av artisteriet på scenen. Hon satt lite nonchalant i vagnen och bläddrade förstrött i en pysseltidning om brandapan Flammy som hon tidigare fått av en snäll brandman. 

.

Efter tre gamla låtar rev Wictoria av en alldeles nyskriven, den var jättebra. Sen ville Stella ha en affisch med autograf på. Klart hon skulle ha det tyckte jag och vi gick och ställde oss vackert i den långa kön. Var andra gången i mitt långa liv som jag köade för en autograf. Senast det begav sig var på 60-talet då Jokkmokks-Jocke sjöng Gulligullan på Vivo i Bro. Undrar om jag har den kvar?

 

Vår tur efter ca drygt en halvtimme i kö. Här var det inte tala om snicksnack inte utan mer ett uppstyrt löpande bandprincip. Swish 50:- ett lamt hej, en autograf och sen en bild tillsammans med Wictoria OM man ville vill säga, Stella ville inte, inte jag heller.


En stunds lek i den fina lekparken bredvid IP hann vi med innan vi travade hemåt. Stella hade bokat en övernattning hos oss så det blev snabba puckar att handla lördagsgodis och hem till oss. Morfar hade maten klar när vi kom. Vi hann liksom inte mycket mer än äta, leka lite, lördagsmysa och dusch för Stella innan det var läggdags. Men vi busade lite och somnade inte förrän 22.00! Säg inget till hennes föräldrar bara.....


Tidig uppstigning på söndag. Skansen nästa! Astrid Lindgrens Värld var på besök på Skansen. Dessvärre hade dom förutom Pippi, Kling & Klang, Dunder-Karlsson & Blom. Prussiluskan, Emil m.fl tagit med sig REGNET! Som det regnade....hela dagen och det var så trist. Det blir så väldig blött allting när det regnar.


Nu kommer Pippi!


Tur att hon hade paraply. Minns att jag ville ha en sådan Pippitröja eller fiskartröja som det hette på min tid. Fick aldrig någon......









Där bakom gömmer sig Stella. Premiär för sockervadd. Stella gillade den men den höll på att regna bort.

 

Emilie kollar om det regnar fortfarande......och det gjorde det. Alessia överlycklig att få åka bil och styra själv. Hon hade lätt kunnat åka femton varv till. Hon älskar bilar och motorcyklar.


Stella lika glad hon!


Klockan 15.00 var det teater på stora scenen. Timmen innan fullkomlig öste det ner, vi som alla andra försökte söka skydd på Sollidens restaurang och lyckades få ett bord. Vi värmde oss med kaffe, äppelmunkar, russin och frukt. 
Sen precis innan 15.00 så kom solen...fatta SOLEN! Och vi kunde gå ut och titta på Pippiteatern som Stella efterfrågat hela dagen. Vi höll på att kasta in handduken timmen innan men Stella hade blivit så ledsen och besviken om hon missade teatern.
Fördelen med skitvädret var att det var lite folk och inga köer alls. Nackdelen var att allt var blött, gick inte att sitta någonstans utan att bli dyngsur i rumpan. Vi frös och det var ganska skönt att hoppa på spårvagnen och påbörja resan hemåt.  

Trots detta hade vi kul, alltid lika roligt med utflykter med mina små hjärtan. Vi hann se flera djur också. Sälarna var roliga, hästarna luktade illa, ankorna, hönor, tuppen gal som en galning, kossor, getter, renar, kaniner och massa annat skoj.

Köpte faktiskt ett årskort på Skansen för 295:-. Det gäller ett år och blir mycket billigare. Ett besök på helgerna kostar 170:- annars. Sen är det rabatter på mat, åkkuponger och lite annat. Smart värre!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar