17 november 2019

AfternoonTeaSnabbtÖvergåendeTillfälligSjukdom




Det svänger snabbt i speedway. Nyss låg jag nerbäddad i soffan under filten. Jag frös, hade lite ont i halsen och kände mig ynklig.
Gick och la mig direkt efter mitt favoritprogram "Så mycket bättre" och kunde förstås inte somna. Nu sitter jag här och mår hur bra som helst.

Idag var Erika och jag på afternoon tea på Lejondals Slott, vi bor ju typ nästan granne med det vackra slottet. Och trots att jag bott i den här hålan i hela mitt liv så har jag aldrig varit in på slottet. Förutom en gång när Emilie jobbade där. Då var jag in i receptionen och blev livrädd för den läskiga rustningen som håller vakt där, brrrrrr. Tror med all säkerhet att rustningen rasslar omkring i slottet på nätterna.

Tänk att Lejondals Slott faktiskt är ett av Sveriges yngsta slott, det stod klart 1892 och ligger så fantastiskt vackert vid Lejondalssjön.  Carlos och jag brukar alltid gå en promenad runt slottet när han hälsar på mig. Finns många träd i allén att kissa på för honom.

Vi fick ett fint dukat fönsterbord, vi hämtade vad vi ville dricka själva och sen blev vi serverade tilltugget.
Mycket trevligt, gott, mysigt, vänlig personal och prisvärt. Slog till på varsitt glas cava också, det hör liksom till.


Jamen, då går vi väl in då!


Nybakade, varma scones


Två goda mackor. Lax och kalvrostbiff


Gulliga flickan ❤






Mums i tretal






































Allt var makalöst gott! Vi tog oss friheten att gå husesyn på slottet innan vi begav oss hemåt. Gick upp på övervåningen och spanade. Otroligt mysigt, vackert, rent och fräscht. Många rum pryds av kakelugnar och vackra kristallkronor.


Om ni tittar på "Stjärnorna på slottet" senare i år så kommer ni få se mer av Lejondals Slott eftersom det spelades in just här i somras. Första programmet visas den 28 december.

Smart med STORA siffror ifall brevbäraren är synskadad

Mätta och belåtna packade vi sedan bilen med Erikas stora krukväxter, små kaktusar och annat som blivit kvar här.
Vi åkte mot Råcksta och fixade lite i hennes lägenhet och sen blev jag racklig.....i ett par timmar. Men det vet ni redan.

I morgon tänkte vi besöka mamma. Hon fyller år på måndag så söndagen är en bättre dag för oss att hälsa på henne.
Efter det blir det söndagsmiddag här hemma för dom som vill. Rudolf ska tydligen grilla. Är ju rena sommarvärmen ute, 8 grader nu mitt i natten och värmen ska tydligen hålla i sig i morgon med. På med foppatofflorna och fram med solstolarna igen. Sånt gillar jag!

Alessia gjorde annars min kväll när Emilie skickade en filmsnutt där hon, med STOR inlevelse sjunger Blinka lilla stjärna. Hur gulligt? Hon kan hela...Fjärran lockar du min syn likt en diamant i "fyn".
Längtar tills i morgon, vem vet kanske blir underhållning efter middagen? Hoppas ❤


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar