8 november 2019

FullPatteHelaTiden



Dra på trissor! Hela nio dagar sedan jag rattade in här och svamlade om allt och inget. Hinner helt enkelt inte. Tycker inte jag gör något annat än jobbar, sover och försöka hinna med att träffa barnbarnen. Går sådär, verkar som jag dessutom har drabbats av kronisk trötthet. Är trött för det mesta. Kan det vara vädret tro?
Jobbat ganska intensivt också, förra helgen och nu onsdag och torsdag. Nu är jag ledig hela helgen och aktiviteterna kommande två dagar är spikade sedan länge.
I morgon är det tidig uppstigning. Owe hämtar oss och lilla Ingrid strax efter 6.00 och sedan skjutsar han oss till busstationen i Bålsta. Vi ska på en dagskryssning med Eckerölinjen med andra hungriga 55-plussare (gissar bara) Fick tips på jobbet i natt att det är bra att ha fickplunta med sig på bussresan som tar en stund till Grisslehamn. Kanske hade varit skoj med en fickplunta men inte den här tiden på morgonen.
Vid 12.00 går gränsen för alkoholintag fast det kommer skita sig direkt eftersom vi ska dinera en buffé av allehanda vilda djur. Enligt reklamen är detta stora viltbord väldigt populärt och vi  har den tidiga sittningen klockan 10.00. Återkommer med recensioner när krokodilen är svald med en klunk välsmakande Chateau. Eller jaha? Kanske inte är sååååå vilda djur som serveras utan säkert vilda djur som vi har i dom svenska skogarna som typ grävling, vildsvin, älg, ren, rådjur, bäver, skunk, fladdermus och ekorre?
Jaja, gott blir det hur som haver i alla fall. Blir självfallet också ett par varv på taxfreebutiken innan det är dags att kliva av båten igen.

Här kommer några helt vanliga vardagsbilder som visar vad jag har haft för mig under dessa 9 dagar jag varit osynlig här i bloggisch.

Hämtat dessa två rara barn från förskolan
Har ätit chokladbollar tillsammans med A & S

Beundrar mormors magiska höstinstallation på verandan


Vi har degat.....


Och vidare har jag hunnit äta långt i från en ynka lussekatt utan lussekatter i plural, jag älskar lussekatter!


Bortskämda som vi är damp 8 finfina mellobiljetter ner i inboxen knappt en timme efter biljettsläppet.
❤ TACK Mia och Karin på Blixten ❤
Om ni bara visste hur tacksamma vi är...every year!


Kunde varit Carlos......
 

Köpte hygieniskt godis med papper på för 60 spänn! och ingen jäkel behagade sig komma hit för gratisgodis. Slöa spöken nu för tiden! Vi blev helt enkelt tvungna att offra oss och åt och åt hela kvällen tills Ploppen kom ut genom öronen...nästan.


Glömmer aldrig ESC på hemmaplan 2016. Letade fram mina biljetter och längtar och hoppas på biljettpaket till Rotterdam 2020 helst med tillhörande gärna mjuk parkbänk med komfort.



Rastat och vilat med taxen i dagarna tre..... 


Gick på upptäcksfärd i taxens husse och mattes kylskåp. Hittade mellanfil, minifrolic? och russin.
Riktigt gott!

Älskar facetime!


Alessia redo för ett par timmar hos mormor. Vet inte varför jag tänker på Toker just nu ❤


Hon gillar magiska sanden. Morfar delar inte hennes entusiasm för denna roliga sand som oftast har en benägenhet att hamna på golvet. Tur att vi har en fungerande dammsugare och en morfar som ogillar stök men tokgillar att dammsuga.


Friserade mig i torsdags och blev bästis med den här gullisen. PS:Hade hundgodis i fickan...


I dag har jag varit med dessa tre charmanta damer och handlat. Först på Börjes där Stella köpte vinterridstövlar och ett par ridbyxor.
Alessia ville "åsså" handla på Börjes och bestämde sig för en sadel, en rosa ridhjälm, två ryggsäckar med hästmotiv, två påsar Ahlgrens bilar och en hink hundgodis. Himla tur att att Emilie lyckades avleda.....Hade blivit dyrt för mormor annars.


Härlig bild! Emilie funderar vilka kaffebönor som ska inhandlas, Alessia räknar om dom färgglada munkarna verkligen räcker till fredagsfikat och Stella lyckas jag fånga mitt i steget och hon gör nog inget annat än att längta till morgondagen då hon ska rida. 

Är solokvist ett par timmar. Rudolf är och äter med sina brandkårsveterangubbar i Kungsängen. En liten tradition dom har ungefär en gång i halvåret. Han brukar vara hemma efter högst två timmar, vi snackar veteraner....inte festprissar.
Han satt nyfriserad i soffan med ljusblå nystruken skjorta och väntade på att han skulle bli hämtad av Göran när jag kom hem från Willys. Avgångstid 18.15.
Han gjorde btw samma sak förra fredagen...men ingen kom. Hade tagit fel på dag stackarn. Det var den här fredagen.

Själv ska jag snart se på Idol. Har inte alls hunnit med att titta på programmet den här säsongen men ikväll är det ett måste. Duetter ska sjungas och jag såg på Instagram att Carola ska sjunga tillsammans med Gottfrid eller vad pojken nu heter. Min mamma tycker i alla fall han är såååå snygg!

I  morgon är det skepp ohoj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar