22 november 2019

HotellEatalyChina


Jomen, hello på dig själv gorgeous! Trevligt välkomnande i går på Scandic Grand Central.


Man tackar, rum 3100 blev mitt och enda sällskapet var Helena af Sandeberg som vakade över mig. Tur att hennes ögon såg snälla ut annars hade hon fått tilbringat natten i garderoben. Stora frågan var, vilken del av sängen skulle jag välja? Busade till det lite och la mig vid läggdags på den högra sidan och jag som alltid ligger på den vänstra hemma. Totally wild and crazy!


Tre av oss fick finfina stora dubbelrum medans Scandic-Sussie fick ett jätterum MED grammofon och fruktfat.
Fatta...en hederlig gammal skivspelare med tillhörande LP-skivor. Om det nu är mot förmodan någon yngre individ här inne som inte vet vad en grammofon är så föreslår jag att ni helt enkelt googlar. Eller gogglar som två äldre män i min bekantskapskrets envisas med att säga.
Vi hann med en snabb förfest i rum 5047 där vi länsade fruktfatet, hävde i oss dom två pytteflaskorna med rödvin och spisade plattor. Googla "spisa plattor" om ni känner er osäkra.


Chokladsmakning i entrén.


På Eataly infann sig beslutsångesten som alltid, man vill liksom äta allt och lite till


Men till slut bestämde jag mig för en pizza bianca utan tomatsås. Prosciutto funghi e tartufo för 185:-.
Satt som en smäck och jag som sällan äter köpepizza kan lova att det här är världsklass. Vi delade på en flaska randigt Fontanafreddavin. Ett säkert kort! Har faktiskt besökt den vingården, trevligt ställe där alla hus var randiga.






Ett par hundra meter senare sällade vi oss med resten av publiken i den övre-övre-jätteövre  medelåldern.
Satt bra på rad 9 men nu hade vi drabbats av den berömda matkoman...Var dessutom väldigt varmt i lokalen och jag tror vi gäspade (diskret!) i kapp alla fyra. I halvtid gick vi ut och luftade oss, köpte vatten och sen in igen för andra akten.

Bra musikal med bra skådisar men med hyfsat lam publik. Ändå sa Gladys i applådtacket att vi var den bästa publiken. Vi genomskådade henne snabbt, tror hon säger så till varje publik efter varenda föreställning.

Nu längtade vi hem till hotellet och till våra sköna sängar. Blev ett snabbt stopp i baren för varsin Aperol Spritz till två av fyra deltagare, gissa vilka?
Sov gott tills alarmet alarmerade klockan 7.45. Hotellfrukosten var top notch!

Nu är det jobbhelg för mig, känner mig laddad verkligen superladdad.....






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar