30 oktober 2019

Pannkaksdag!



Godmorgon!
Här fortsätter jag min återhämtning med att försöka vila så mycket det bara går. Har helt klart blivit värre i min nacke. Är fruktansvärt jobbigt att känna sig så begränsad att orka hålla samma tempo som innan skadan.
Jag kör på oftast för hårt, får ont, tar smärtlindring, vilar och sen brukar jag bli något bättre i alla fall för en stund. Få se hur länge det kommer funka att ha det så här, en operation var tydligen alldeles för svår enligt läkaren på Spine Center. Känns skit!
Helst skulle jag vilja gå i pension men har dessvärre några år kvar till det.


Jaja, det var dagens gnäll! Nu över till det roliga här i livet...barnbarnen!
Idag ska jag hämta mina små gullfisar från förskolan. Hade jag bara orken så skulle jag göra det oftare.
Pannkakor till middag är beställt och dom är redan fixade. Ska bara stanna till vid närmsta affär och handla lite vispgrädde. Säkrar upp med både grädde och vaniljglass, vet inte vad dom är sugna på just idag.
Skönt att förbereda maten så vi hinner leka en stund innan vi äter. Har även en köttgryta puttrande på spisen, den är till Rudolf eftersom jag anar att han inte är sugen på pannkisar.

I går var jag till mamma en stund. Hon blir bara mer orkeslös för varje gång jag är där. I går orkade hon sitta uppe 20 minuter innan hon ville lägga sig igen. Känns som något är fel och jag pratade med hennes kontaktman som upplevde exakt samma sak och hade redan tagit upp det med ssk.

Vi fikade i alla fall som vanligt och diskuterade gamla Bro-bor huruvida dom levde eller ej eller hur gamla dom i så fall var om dom fortfarande levde.
Åkte vidare till Bålsta för ett möte på jobbet, det gick hyfsat snabbt och var trevligt. Jag är ju inte så van vid trevliga möten i alla fall arbetsrelaterade.


I går inventerade jag vinkylen, var kanske inte det bästa smärtmässigt att plocka i OCH ur alla flaskor. Kan bara bära två åt gången också..tog en stund.
Den har ju varit placerad i uterummet sen vi köpte den för två år sedan men eftersom vi inte har någon värme därute så har jag alltid varit orolig när det varit minusgrader vintertid. Då har vi kört våran portabla värmepump och sedan fått elräkningar på flera tusen kronor mer än vanligt. Ohållbart!
Jag har annat att lägga pengarna på än dyra elräkningar.
Dessutom tål den bara 0-gradigt och det vore oerhört korkat om den frös sönder där ute, den var ju inte billig.
Så nu står den härinne i vardagsrummet, kanske inte den snyggaste placeringen men jag slipper oroa mig ständigt och springa ut i parti och minut för att kolla graderna på termometern.
Försöker alltid sortera lite tjusigt när jag plockar in flaskorna....vitt, rött, rosé och prosecco så långt är det lätt.
Men igår fick jag en snilleblixt och sorterade efter alla vingårdar vi besökt i Italien, gick sådär. I alla fall är den nu mer eller mindre proppfull och det blir nog att häva i sig några flaskor eftersom en leverans med finviner från vingården La Casa di Bricciano vi besökte i Toscana redan har kommit. Förvisso bara 18 flaskor...få knö in dom så gott det går. I-landsproblem de luxe!


Scrollade igen alla mina ca 20 000 bilder på Iphonen i går. Gjorde en beställning på 643 st favoritbilder hos Önskefoto till ett än så länge hemligt projekt.....vad har jag gett mig in på..?

Oj, vad mycket roliga bilder man har tagit under åren. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar