11 oktober 2019

VildsvinOchGratisBergOchDalbana



Godkväll i slott och kojor!
Här har vi en alldeles vanlig fredagskväll. God mat, gott vin, kaffe i varsitt soffhörn, Idol och sen snaaaaaaaaaaaaaark från den högra ringhörnan.
Hrrrrmmmm, jag sitter i den vänstra hörnan skall kanske tilläggas och är vaken fortfarande. Guldstjärna!

Vad har hänt sen sist då?  Nja, inte mycket att orda om. Jag har jobbat två nätter och har nu en liten miniledighet på fem nätter.
Tisdagsnatten var det mycket att stå i..larm på larm på larm. Jädrar vad vi for runt i kommunen. Konstaterade snabbt att vi inte behöver åka på safari till Afrika för att se vilda djur.  Det räcker att jobba i nattpatrullen så får man se massor med spännande djur. Kanske inte direkt vilda men i söndags stötte vi i alla fall på sju hjortar, flera vildsvin, massor med rävar, ett tiotal katter och en jäkla massa harar som for fram och tillbaka framför bilen. Exotiskt värre!
Var galet trött när jag åkte hem på morgonen. Höll nästan på att somna vid ratten, rent livsfarligt.
Somnade med mackan i handen i soffan och sov som en överkörd gnu länge länge. Vaknade inte förrän sent på eftermiddagen med deg i huvudet.

I torsdags var jag och hälsade på lilla mamma. Hon var hyfsat pigg och satt faktiskt uppe i dryga halvtimmen. Vi drack kaffe och hon mumsade i sig fikabröd och frukt, det är det enda hon äter typ. Hon gillar inte dessa matlådor som serveras och det förstår jag.
Dagens samtalsämnen var bl.a vädret, okunnig personal, fönstertvätt, tv-program, slöseri, övermedicinering och duktiga tanter. Och sen det ständiga återkommande samtalsämnet...om alla dessa timers hon har på sina fönsterlampor. Dom funkar aldrig tydligen och jag försöker förklara att det beror bara på en endaste sak, att inte personalen fattar att dom inte ska knäppa av eller på på strömbrytaren. Men det verkar väldigt svårt att greppa. Inte så världsligt kanske men för mamma blir det ett stort problem och det förstår jag. Har nu skrivit lappar som jag ska tejpa på strömbrytarna. DON`T TOUCH och TRYCK INTE. Det borde väl funka?


Lite Facetime med Alessia har jag också hunnit med, älskart! Hon håller i telefonen och man blir lätt åksjuk när hon far runt med den upp och ner i hela lägenheten. Fint tak!


Idag kom Ewa och Börje med två fotoalbum med massor med gamla bilder på min mamma och pappa och deras vänner Vivi och Bertil som inte finns med oss längre. Dom reste en del ihop och jag har tittat igenom albumen flera gånger, jättekul! Tack snälla ni för albumen och för att ni kom och lämnade dom, jag hade helt glömt bort det. Satte i kaffet i vrångstrupen när jag efter lite enkel matematik räknade ut att mamma och pappa är lika gamla på bilden som VI ÄR NU! Fasen Rudolf, vars är dina rutiga brallor? Glada var dom i alla fall och på väg till Kreta i maj -89.


Gosat med mitt förstfödda lilla barnbarn. Världens finaste Carlos ❤


Säga vad man vill om foton men papperskopior är så mycket roligare än alla tusentals bilder man har i mobilen och i datorn. Beställde en hel bunt från Önskefoto som är både billiga och snabba.


Lilla Gustav ❤ vi glömmer dig aldrig! 
Lite från hans vackra päls finns glasburken som jag kan snuffa på när längtan blir för svår.

I morgon ska vi åka till tippen och kasta hans klösträd, burar och lite annat. Kommer kännas så definitivt.
Tur att jag och Ingrid åker vidare till Ikea efter det. Blockljus och värmeljus i storpack inför hösten står högt upp på min lista, går åt en del under den här mörka och kalla årstiden. Kan tänkas att det  slinker ner en del andra bra att ha grejer i kassen också, brukar bli så.

Ha en härlig helg! Godnatt på er ❤ Nu är tant trött och behöver sova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar