20 januari 2020

BrakmiddagDeLuxGångerHundra



Vilken härlig helg jag haft. I lördags hämtade vi upp Ingrid vid 13.00 för att bege oss mot Västerås.
Ingrid den lilla rara Tok-Fian hade bokat bord på Frank Bistro och även hotellövernattning på Comfort Hotell. Ett jättefint hotell precis bredvid tågstationen.
Vi checkade in strax efter 14.00 och konstaterade glatt att vi hade sjöutsikt. Vi begav oss omedelbart ut på en rask promenad mot Jocke som bor i Västerås, väldigt nära Steam Hotel.

Jocke bjöd på en trevlig och god Mimosadrink, kaffe och kanelbullar som Ingrid köpt. Vi hade bordet bokat till 18.00 så vi gick i god tid för att hinna slinka in på Steam Hotel för ytterligare en drink.


Steam Hotel visade sig vara ett riktigt häftigt hotell. Inredning, färgvalet och möbler, allt var så fint. Vi satte oss i Orangeriet och Jocke bjöd på varsin spännande drink. Jag och Ingrid valde samma sort, minns såklart inte vad den hette men den var såååå god och smakade bl.a smörkola och sen var det havssalt lite trendigt utanpå glaset.

Vi traskade sedan vidare mot Stora Torget där restaurangen låg. Frank Bistro visade sig vara en riktig 10-poängare med ett annorlunda och framförallt kul koncept.


Man vet liksom inte innan vad som serveras, men allt var i absoluta världsklass. Och det var lätt det godaste jag ätit, vilka smaker. Ingrid valde såklart det exklusiva vinpaket till och det var helt sjukt vilken matupplevelse vi fick. Smaklökarna dansade i munnen. Vi valde dessutom ytterligare en rätt, en lyxig tacohistoria som vi blev rekommenderad av det fantastiskt kunniga och mycket trevliga servitören.

Och nu undrar ni förstås vad vi åt? Bilder kommer här fast jag är inte helt säker på vad vi åt. Var så galet gott och servitören berättade så mycket fakta och minnet mitt är kort.


Råbiff på hjort med massa krispiga och goda tillbehör


Lyxig taco på blåfenad tonfisk på noriblad och med störrom på toppen. Resten var en hemlighet.


Pilgrimsmusslor!


Anka från Munka-Ljungby serverades med rotfrukter och massa annat gott.


 Någon vansinnigt god äppeldessert med något slags krisp. 

Svårt att beskriva den här magiska matupplevelsen men som jag redan nämnt, helt klart den mest fantastiska middagen jag någonsin ätit. Blir ni sugna och vill boka bord måste ni vara ute i extrem god tid. Ingrid bokade för två månader sedan klockan 00.00 när lördagens datum släpptes. Borden går åt snabbt!


Vår duktiga servitör i mitten och två whiskysugna pojkar funderar vilken sort dom ska välja. 
Kul att även Sonja Aldén med make också dinerade samtidigt som vi. Hon hade senare på kvällen även hon hyllat maten och upplevelsen på sin Instagram.


Vi skäms och känner oss bortskämda, Ingrid bjussade på rubbet OCH hotellet. Vet inte hur jag ska kunna tacka raringen. Återigen TACK min fina vän ❤❤❤


Tycker den här skylten på Steam Hotell var passande. Finns det fler som heter Dahl?

I morgon är det dags att friskskriva sig. Armen känns lite bättre men armbågen ser värre ut. Men som tur är har jag inte ont i själva armbågen. Håll tummarna för tre bra nätter utan massa tunga lyft. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar