27 januari 2020

HästKattRabarberOchRäkmacka



Så var det slut på det roliga. Min lediga helg försvann lika fort som den kom. Som tur är händer det roliga saker i morgon med innan det är dags att inställa sig för en singelnatt på tisdag.
Har kompledigt i morgonnatt, har inte tid att jobba då Idrottsgalan och svenska landslagets förbundskapten Janne Andersson inte klarar sig utan Ingrid och mig på läktaren.
Det är sen gammalt, Ingrid och jag på bästa platserna och vi ser alla kändisar som springer upp och ner i trappan för att gå på toaletten. Ju längre galan pågår desto nödigare verkar dom bli. För något år sedan hejade Janne Andersson på oss, han tyckte säkert vi såg trevliga ut.
Förstår vad han kommer undra och kanske leta efter oss om vi inte sitter där vår vana trogen...haha!

Har lusläst Un Pocos meny och har beslutsångest, vad ska jag välja? Vi ska alltså dinera på den mycket trevliga restaurangen Un Poco innan vi tar oss till Globen.
Just nu är det dött lopp mellan Linguine Frutti di Mare och Filetto di Agnello, svåra val man ställs inför här i livet. Raviolin med ricotta och brynt salviasmör går inte av för hackor den heller.


I lördags följde jag med Stella och Emilie till stallet. Den här gången fick Stella hästen Saphira...som var stor som ett hus och jag började oroa mig på direkten. Mormors lilla Stella 5 år på en jättehäst med tre meter långa ben, hjälp!
Men det gick hur bra som helst, hon är duktig! Den här ridlektionen fick dom bl.a öva på att få hästen att göra halt nära en bom som låg på marken. Fattar inte riktigt hur man styr en häst men tur att Stella gör det för hon gjorde det med bravur.
När ridlektionen var slut så blev Saphira borstad och fick tassarna kratsade. Ja, eller hovarna heter det ju.





















Rabarbern är på väg upp. Gå och lägg dig igen det är bara januari, tokstolle!


Åkte både pendeltåg och tunnelbana idag utan sällskap/kartläsare och utan att komma vilse en endaste gång, Det är fanimig värt en applåd!
I det här jättehuset bor Erika och vi hade siktet inställt på Kattstallet en liten bit därifrån.


Skriver under på den
 ❤❤❤ 


Fast besöket blev kort, Det var sjukt mycket folk, trångt varmt och eländigt. Vi bestämde oss för att  skippa Afternoon Tea, köa, svettas och vänta på två lediga sittplatser. Människorna som hade lyckats få sittplatser såg ganska utsvultna ut så jag tror väntan hade blivit lång. En endaste katt såg vi på långt håll i ett rum med glasdörrar, trist.


Vi gick istället till Vällingby Centrum och in på anrika gamla Konditori Pallas för varsin redig räkmacka. Blev lite shopping efteråt innan vi gick hem till Erika för påtår.


Vilar lite, nacken värkte efter dagens övningar.


Det hann bli mörkt innan jag påbörjade hemresan. Det tar en stund att åka från Råcksta till Bro, drygt en timme från dörr till dörr. Men väldigt spännande, gud så mycket människor man ser. En tjej som klev på tunnelbanan släpade på tre tjocka trädstammar. Såg tungt ut och hon stånkade sig röd i ansiktet. Kanske hade hon slut på ved hemma eller något liknande. Men 95 % av alla sitter med ansiktet i mobilen, dock inte jag den här gången. Jag hade fullt upp med att glo på folk, älskart!

Dags att sova, i morgon är det pendeltåg och tunnelbaneåkande igen. Men den här gången med min lilla favoritreseledare Ingrid. Vad kan gå fel då? Ingenting såklart, hon har full koll!


PS: I natt hade jag ingen vakenvila, sov som en stock ända till 8.06.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar