17 januari 2020

PraktvurpanDel2OchSvammel


 Efter söndagsnattens praktvurpa insåg jag att det inte skulle gå att jobba onsdag och torsdagsnatten. Dagen efter vurpan fick jag mer och mer ont i hela vänstersidan som tagit värsta smällen. Överarmen värkte, axeln gjorde jätteont och jag hade svårt att röra den och min redan förstörda nacke gjorde även den sig om möjligt ännu mera påmind. Nacken är jag mest orolig för, har redan ständig smärta i den.
Eftersom jag har ett mycket tungt fysiskt jobb bestämde jag mig för att ligga på sofflocket och kurera mig. Hade varit helt omöjligt och vansinnigt för mig att försöka mig på att jobba och kanske behöva lyfta eventuella gamlingar som ramlat. Finns ju dåligt om hjälpmedel i hemmen, här lyfter vi oftast manuellt så att säga och det är tungt!
Har inte gjort så mycket dessa dagar mer än att vilat och nu i kväll känns det faktiskt lite bättre.
Var även iväg till Bålstadoktorn för att få mina skador dokumenterade, det måste man göra när man skadar sig på arbetstid.
Idag har jag pratat med facket och tydligen har jag rätt till en schablonersättning som täcker karensavdraget, sjukavdrag och eventuella utlägg. Måste bara göra en anmälan om arbetsskada och få den godkänd först men det skulle inte vara några problem trodde dom.

Vilan blev inte så långvarig efter lunch. Var tvungen att rycka ut till mamma som hade batteritorsk på  fjärrkontrollen till tv´n.
Hade inte det minsta lust eller ork men tyckte såklart synd om henne då hon ligger i sängen 95 % av sin tid och har endast tv´n som sällskap.

Blev lite irriterad när hon för en gångs skull sa att hon var hungrig och inte hade fått sin lunch ännu. Klockan var då 13.45 och lunchen brukar personalen komma med vid 11.30. 12-medicinen hade hon heller inte fått.
Jag värmde hennes mat och gav henne sin apodospåse. Vid 14.30 kom en trött, oengagerad människa som skulle värma hennes redan uppätna matlåda. Märkligt att hon ska behöva vänta över två timmar på att få sin mat.
Personalen blev glad att jag var där så hon pep iväg på två röda igen.


Gillar mina nya marmor och guldstakar från Vinga. Självvald julklapp från min arbetsgivare.


Den hängande påsen är borta och armbågen är numera klädsamt flerfärgad


Tulpanens dag i går och det gillar jag. Många tulpaner blev det, min favoritblomma
 

Uttryckning med en påse batterier, vindruvor, bananer och dom sedvanliga pecanwienerbröden.
Det är den menyn som gör att mamma överlever, ja förutom batterierna då som hon inte äter.

Helg på ingång! Först ut är fredagen och jag vet att den kommer rulla på i slappaste laget. Men på lördag är det skoj på gång. Tur att jag inte bröt lårbenshalsen för då hade allt blivit inställt, i alla fall för mig.
Längtar till lördag......och ständigt efter dessa två....mitt allt!


 ❤❤❤




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar