14 januari 2020

ÖverraskningsfestOchPraktvurpa



 Godnatt på er! La mig precis men insåg efter 10 minuter att det var lönlöst att försöka sova. Jobbade söndagsnatten efter 13 nätters ledighet och rekordsov på dagen ända till 15.30. Kvittot på den långsovning blev det här, pigg som en mört.

Hade semester i fredags och lördagsnatt. Vi har senaste veckan haft lite hemligheter för oss. Emilie ställde nämligen till med en hemlig fest i lördags för att fira att Jogge har pluggat färdigt och numera kan titulera sig förskolelärare (eller heter det förskollärare?)
Hur bra är han inte? Jobbat heltid och samtidigt pluggat på distans 100% i 3,5 år. Och sen två små barn, en sambo och en liten hund på det. Väl värt ett stort surpriseparty och gratulationer.

Var mycket fix och trix med förberedelserna. All mat som skulle tillagas hamnade hos Jasmine och Andreas, vin och öl förvarade vi gömt i vårt uterum tillsammans med uppläggningsskålar, serveringsfat och massa annat som behövdes, Antonella var ansvarig för lokalen på Kristallstigen och att lura dit stackarn på avsatt tidpunkt medans vi samtidigt var livrädda att vi eller någon av dom inbjudna gästerna skulle försäga sig. Som vi har ljugit för honom senaste veckorna och han har inte misstänkt något.
Gästerna hade fått stränga direktiv att infinna sig i lokalen senast 17.30 och som tur var skötte sig alla fint.
Allt gick i lås och Jogge blev överraskad precis på det sättet vi hade hoppats. Blev en riktigt lyckad fest med drygt 30 gäster.

Emilie bjöd på pastasallad, bröd, kex, ostar, melon, vindruvor. Jag gjorde 6 stycken vegetariska pajer med fetaost, oliver och soltorkade tomater, Rudolf gjorde chevrepizzor och Jogges pappa empanadas. Ingrid var vinbålsansvarig och skötte förstås uppdraget klanderfritt.
Allting räckte gott och väl, pastasalladen var lite felberäknad. Tror halva Kristallstigen hade kunnat äta sig mätta på den. Emilie brås på mig, hatar att bjuda till fest med snålt tilltagen mat.
Till dessert hade hon gjort vansinnigt goda mjölkchokladpannacotta.


 Kvällen innan. Vi dukar, fixar, förbereder och blåser upp ballonger


 Kökspersonalen jobbar på 


 Tjänstgörande vinbålsansvarig är redo att servera


Med silvertejp kan man laga det mesta i fall något skulle krackelera


Pizzabagarn


Här blandas det pastasallad, bra jobbat ElJaleb & Rådmans


Grynig bild på lillgrynet och storgrynet


Hugg in, vetja!


Jogge med två av sina vänner. Lägger aldrig ut bilder på personer om jag inte frågar om ok först och det gjorde jag inte här som synes.


Mjölkchokladpannacotta med krossa dajm. 

Strax före 21.00 hände något riktigt märkligt. Något som aldrig tidigare i världshistorien hänt. Rudolf frågade om vi skulle åka hem?! Han som brukar vara den som släcker och låser.
Vi kände oss nöjda, mätta och framförallt trötta så Ingrid, Rudolf och jag tackade för oss och åkte hem till Carlos för att hämta honom. Jag ville inte att han skulle vara ensam hela kvällen så därför fick han sova hemma hos oss istället.


Och som han sov, jag älskar att sova med den här lilla snarkande och fisande frallan.  Liksom lite rogivande....


Min lilla söta Carlos ❤

Annars idag är jag glad att jag inte ligger i gipsvagga. I natt ramlade jag i halkan när jag jobbade, jävlars vilken smäll! 
Låg kvar i ett par sekunder för att känna efter om alla ben var hela. Min kollega gick bakom och bevittnade hela händelsen och efteråt kunde vi skratta åt eländet. Ni som mot förmodan var vakna vid 02.30 i Bålsta i natt kanske kände av några vibrationer eller skakningar i marken? Var i alla fall stolt att jag lyckades hålla larmtelefonen i ett stadigt grepp ovanför huvudet. Vet att jag hann tänka....tappa inte telefonen och håll upp huvudet så det inte slår i asfalten. Lyckades!


Min torra fnasiga armbåge är numera försedd med en inbyggd, hängande och vätskefylld påse. Och på vänsterknät kommer det också blod. Känner mig dessutom lite mörbultad i hela kroppen, hjälp vad klantigt gjort.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar