31 januari 2020

GladaIdagRotterdamIMaj



Idag var en spännande dag. Andra officiella biljettsläppet till ESC i Rotterdam och nu jäklars skulle vi få tag i dom där biljetterna. Vi var laddade!
På det första officiella släppet för någon månad sedan tog biljetterna slut på 23 minuter. Men idag kände både Anne och jag att det var något stort på gång, vi hade en bra känsla båda två.
Åkte till Anne redan vid 11.00 för peptalk och genomgång av det hela. Med mig hade jag varsin räkmacka och en flaska alkoholfritt sprattelvatten. Kan säga så här, det blev sprattel ändå trots alkoholfri dryck.
Anne hade förberett i uterummet, två datorer plus en Iphone satt med laddsladdar i eluttagen. Ett uttag var reserverat till min Iphone.
Sen var det bara att vänta, vänta och vänta lite mera. När klockan blev 12.00 så öppnades då själva köerna. Olika köer för olika shower. Min telefon och datorerna köade för finalen medans Annes telefon köade för Semi 1-biljetter.
Nästkommande minuter var spännande. Vi satt som två fån på varsin sida av bordet och tokglodde på skärmarna, släppte knappt blicken.
Och sen helt plötsligt efter kanske bara 10 minuter utbrister Anne..ganska högt Semi 1 och hjälp vad nervösa vi blev. Tänk om biljetterna eller uppkopplingen försvann eller att hon inte skulle hinna blippa i alla uppgifter och genomföra kortbetalningen. Man har 5 holländska minuter på sig bara.
Jag höll andan, vågade inte titta, matade Lotta med godis och halsade sprattelvatten och fattade knappt något.
Allt gick bra och när Anne fått Order Completed i mobilen utbröt jubel, skönsång och skålande.

Fatta? Vi ska alltså på ESC i Rotterdam MED varsin biljett. Så himla roligt!
Finalen kan vi se på EuroClub om vi får access dit annars finns det såklart massor med ställen på stan som kommer visa finalen. Vi är så nöjda med våra semi-biljetter.

Tog inte en endaste bild eftersom våra telefoner var uppkopplade men jag lovar att det hade blivit en riktig kioskvältare om jag filmat Anne under processen. Sjukt roligt!
Efter 49 minuter var alla biljetter slut och vi loggade ut och lutade oss lättade tillbaka.


Redo för insläpp i kön.


Ståplats i Ahoy Arena, inte illa.


Lyckligare kan ingen vara. När biljetterna var bärgade gick vi över till något annat nog så viktigt, nämligen att lägga en beställning från vingården Cascina Vano i Piemonte. En riktig liten pärla med fantastiskt vin. Många flaskor blev det.....


Hej då Lotta, vi ses en annan dag 


I måndags var Ingrid och jag vår vana trogen på Idrottsgalan i Globen. Bra platser som alltid med överblick över trappan där alla gästerna som dinerade gick när dom behövde lätta på trycket. Vi såg många kändisar, flertalet idrottsstjärnor som vi inte kan namnen på men kände igen.
Janne Andersson var såklart där tillsammans med Lasse Lagerbäck. Var en trevlig tillställning och roligt att Annika Sörenstam fick Hederspriset. Ännu roligare att hon i sitt tacktal nämnde sin hemkommun Upplands-Bro, att hon alltid skulle vara en Upplands-Brotjej. Hördes det att vi tjoade "VI MED" från rad 8? Nähä, inte det.



Innan vi intog våra platser i Globen åt vi på fantastiska Un Poco. Vi delade på två förrätter, Burrata Caprese och Tartar Crudo och vad säger man, toppklass som alltid.

Min varmrätt var nog utan att överdriva bland det godaste jag ätit (minns att jag sa det efter förra besöket också) Vilka smaker! Linguini ai Frutti de Mare. Pasta, tigerräkor, musslor och bläckfisk. Drömmer om den pastan.....

Har precis bokat bord igen på Un Poco. Denna gången blir det middag med rara vännerna Anne, Sally, Mari och Susanne från Melodifestivalklubben som vi lärde känna i Vimmerby på klubbträffen. Vi äter middag innan vi går vidare till Nalen och MelFest WKND på fredagen innan finalen. 

Helg i antågande. En jobbhelg för mig...gaaaaaaaaahhhh! Vill vara ledig. Men skönt att veta att efter dessa tre nätter är jag ledig 11 dagar. 
Missar första deltävlingen och det är skittrist men jag får kolla på den på SVT Play i efterhand.  Inte alls samma sak eftersom man vet resultatet. Men andra deltävlingen då blir det Mellofest här hemma med allt var det innebär.

Dags att sova, idag tror jag X2000-tåget har kommit fram till slutdestinationen, hörs knappt något i från sovrummet. Eller har han kommit ur spår?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar