12 februari 2020

MelloTacosOntOchSlutPåDetRoliga





















I lördags hade vi Mellofest här hemma. Vi åt en favorit i repris nämligen fisktacos och sen förnyade vi oss så i stället som förra året då vi åt böntacos blev det tacos med pulled pork. Så vansinnigt gott!
Stella hade beställ prinskorv med makaroner, en passande schlagermeny eller inte?!

Deltävling 2 var också den enda jag har kunnat och kommer kunna se eftersom jag kommande två helger jobbar. Tyckte faktiskt att mer eller mindre alla bidrag var hyfsat bra. Mina favoriter var dom som gick vidare och i sista stund ändrade jag min tippning i Melloappen och fick 5/7 rätt.
Anna Bergendahl var absolut bäst, vilken framträdande. Och jag tror jag förlåter henne från missen 2010 när hon inte gick vidare från semin. Då var jag sur i en vecka!
Hon har stor chans att vinna i Friends och det skulle vara jättekul med en tjej som representerar Sverige i Rotterdam. Var 6 år sedan Sanna Nielsen tävlade efter det har det bara varit killar.

Efter mellon var det QX-galan som alltid är toppenbra.  Trist bara att TV4 klipper och förkortar den så det knappt blir något kvar. Vore trevligt att man någon gång skulle få se den i sin fullständiga version.
Stella var vaken ända till 23.30 och jag tänkte att nu blir det nog sovmorgon. Men det blev det inte alls, 06.53 kvittrade gullungen yrvaket att hon ville pyssla. Trötta mormor föreslog en liten titt på Ipaden medans jag försökte vakna till liv, har väldigt svårt att bara kliva upp sådär. Måste väcka kroppen långsamt.
Det funkade en kvart sen gick vi upp och pysslade vid köksbordet. Vi hade en rolig söndag tillsammans med pyssel, lek, spel och lite shopping. På eftermiddagen anslöt resten av familjen och vi åt gårdagens rester. Jag har ju för vana att göra alldeles för mycket mat när jag ska ha gäster.


Till och med mina nyinköpta ljusstakar från Karl-Fredrik på Eklaholm (såg ni Mandelmanns i tisdags så var han med där) fick sig lite guldglans kvällen till ära.
 

Stella fixade desserten som alltid är Pavlova. En liten tradition vi har. Ingen Mellofest utan Pavlovabakelser. På dom underbara tacosen blev det inte en endaste bild som ni ser.



 Underbarnet somnade på tre röda iklädd mormors mysiga kofta som hon gillar att låna.


Alkoholfri prosecco! Supergod! Trots att vi hivade i oss två flaskor blev vi fnittriga ändå. Både Jasmine och Emilie hade bil och jag dricker inte alkoholhaltiga drycker när mina barnbarn är på sleepover. Tror alltid det värsta, vill kunna köra ifall det mot förmodan skulle hända något (nojjig/orolig/rädd/ängslig) Den här rekommenderar jag verkligen 47:- på Systembolaget och så god.


Dagen efter tittade Stella på Mello en gång till, sådärja! Snart en fullgod schlagertjej ❤
 

Vi köpte lite mera pysselgrejor på Dollarstore och åt våffla till lunch. Återigen en härlig helg!

Annars har det mest varit skit med mig den här veckan. Min ständiga värk blir bara värre och värre. Har fått mer ont i axeln och armen också, kan inte lyfta den alls snart och den domnar.  Knät värker alltid och är svullet och stelt, gör jätteont när jag går och vilovärken är hemskt i vänster ben och knä. Svårt att sova, Doktor Ewa satte diagnosen artros. Skulle behöva byta ut hela vänstersida på mig. Jobbigt med smärta som inte syns utanpå.
Tycker inte heller att mina mediciner hjälper något vidare. Orkar inte med det här längre, undrar om det verkligen inte finns något mer att göra som läkaren sa på Spine Center för 2,5 år sedan. Nackoperation var uteslutet eftersom den var för omfattande och svår att göra.
Har bara försökt vilat idag har liksom inte riktigt hunnit med vila under den här långledigheten. Ska göra detsamma i morgon förutom att jag måste ta mig till jobbet på eftermiddagen på ett nattmöte. 
Oj, jädrars vad gnällig jag var nu, flåt! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar