6 februari 2020

TvåBraLedigaDagar



Igår var en mycket bra dag. Redan på förmiddagen hade jag uträttat lite viktiga grejer som telefonsamtal, lite mailande och även välbehövlig framtidsplanering.
Var till mamma en stund för det gamla vanliga. Hon hade ingen bra dag, var fel på det mesta. Glödlamporna drar för mycket el, sängen låter, persiennerna är dammiga och personalen kan inte släcka lamporna på kvällen så dom lyser hela natten. Vissa vet (förstår inte) inte hur man gör och jag är faktiskt benägen att hålla med, handlar om språksvårigheter. Gäller såklart inte all personal.
Blev ett kort besök, hann väl precis svälja kaffet innan hon gick in och la sig igen, hörde att hon somnade nästan direkt.
Jag städade och plockade, vispade ur toaletten, vattnade blommorna och diskade innan jag väckte henne och sa hej då.


Hämtade Alessia och Stella från förskolan. Det är så himla roligt. Älskar att se hur glada dom blir när mormor kommer, lite malliga också för den delen. Alessia läxade upp en liten pojke som ville berätta något för mig "Det är faktiskt MIN mormor!" och kraken backade.
Hämtningen gick fort trots bråkiga overaller och borttappade vantar. Att hämta på våren och sommaren är hundra gånger enklare.
Vi åkte hem till oss för att börja med att fika. Jag hade köpt Delicatobollar som jag vet är populärt hos båda två. Resten av den korta stunden innan Jogge hämtade dom hann vi leka med magiska sanden, rita, leka med leran och My Little Ponystallet. Varsin långsittning på toaletten hanns också med (duktiga Alessia som varit utan blöja dagtid ända sen tidigt i höstas) och till sist åt vi middag. Inte jag då eftersom jag skulle träffa mina gamla kollegor för middag i Bålsta. Köttbullar till Alessia och korv till Stella med makaroner var beställt och det fixade vi tillsammans. 
Stella ritade av mig med krona på huvudet och klackskor på fötterna, ser nästan ut som stilettklackar.
"Tror inte du har några klackskor mormor men jag ritar det ändå" 
Vad gjorde man innan dessa två diamanter kom till världen? Mina små älsklingar ❤❤


Här är mina föredettingar som jag saknar enormt. Tänk vad kul vi hade på jobbet innan alla trakasserier, barnsligheter och påhopp började. Skulle vilja kunna vrida klockan tillbaka.
En jätterolig kväll hade vi som vanligt och herregud vad vi pratade...om allt kan tilläggas.


 Men kolla här då! Biljetterna till ESC damp ner i inboxen. Fattar fortfarande inte riktigt att VI Anne och jag ska åka på husmorssemester till Holland en vecka i maj...nedräkningen har börjat. Bara tre månader kvar!

På tal om ESC. Jag såg inte första deltävlingen eftersom jag jobbade. Hade bara förhandslyssnat på dom 30 sekunder korta klippen. Tyckte nog att The Mamas och Robin var bäst, eller minst dåliga. Felix var obegripligt favorittippad.
Tittade dagen efter jag när jag vaknat och jag tycker att rätt låtar gick till final. Att Felix inte gick direkt var jag glad för, tjatig låt som jag inte tyckte kom igång någon gång....Boys with emotions..boys with emotions..boys with emotions...JA VI HAR HÖRT DET NU! Vi är inte trögfattade!
Jäkla tjatig text och eftersom jag lätt irriterar mig på onödiga saker var jag tvungen att göra en matematisk uträkning på hur många gånger han sjöng just...BOYS WITH EMOTIONS.
Gissa? 21 gånger på 2 minuter och 48 sekunder. Enkel matematik från mattesnillet: 1 gång var 8:e sekund. Fanns det inga andra ord?

 

På lördag är det deltävling 2 från Göteborg och jag är ledig, glad för det. Är den enda deltävlingen jag kan se. Jobbar två helger på raken efter det, hoppar inte jämnfota direkt.

Här hemma bjuder jag in till min omåttligt populära och för länge sedan slutsålda Mormors Mellofest.
En liten tradition vi haft sedan länge. Skickade med hjälp av appen "Riktiga vykort" en inbjudan till Stella med bilder från förra årets genrep.
Hon tackade såklart snabbt ja både till festen och övernattningen. I går sa hon förresten att hon ville ha prinskorv, hon älskar korv. Klart hon ska få prinskorv men till oss vuxna är det något betydligt godare jag kommer servera.

I morgon har jag inget planerat mer än handla tills på lördag och sedan hämta Carlos, han längtar efter mig och jag efter honom.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar