25 februari 2020

KnapptLedig



Helgens tre nätters slit är slut och jag med för den delen. Ganska slutkörd faktiskt. Somnade i morse i soffan med äggmackan i knät. Lämnade både den halvätna mackan och soffan och gick och la mig i sängen istället. 
Somnade om på direkten och sov ända till 14.00 utan kisspaus. Känns som jag håller på att bli lite racklig. Det kliar i halsen och jag har en irriterande rethosta.
Ingrid messade en stund senare och frågade om jag var vaken och det var jag. Hon var på väg från jobbet och kom på en fika och småprat i solskenet. Det är så härligt med solen nu, speciellt när man blir varse om hur dammigt och skitigt det är här hemma. För att inte tala om fönstren! Ser ni ut genom era fönster? Det gör vi...nästan i alla fall.




















 I fredags impulshandlade jag en pastamaskin, sprang på den på Dollarstore när jag var på soppåsejakt. Ett riktigt kap var det också och till och med billigare än när jag tänkte köpa en på Gekås häromåret. Endast 200 :- kostar över 700:- i andra butiker.
Det lustiga är att dagen innan hade min egen mästerkock pratat om att han skulle göra egen pasta. Vi har aldrig gjort det. Men han skulle kavla ut den eftersom vi inte hade just en sådan maskin. Lite roligt att han har fått ett sånt stort intresse för matlagning på gamla dar. Och ingen är gladare än jag som bara ser på och sätter mig vid dukat bord på helgerna och äter gott. Har det ganska bra med andra ord.


På lördagen när jag klev upp på eftermiddagen var han i full färd med att göra pastadegen. Jag satte mig trött ner på en köksstol och bevittnade det hela. För att vara första gången måste jag säga att jag var lite imponerad. Trodde att degen skulle smula, gå sönder eller pastamaskinen skulle vara krånglig. Men nejnej, det verkade vara plättlätt alltihop.





Det var fantastiskt gott och det bästa med allt var att det blev så många raviolisar och tomatsås över så det räckte till dagen efter när lilla familjen var lite sugna och kom på efterlängtat besök. För säkerhets skull hade han även säkrat upp med en stor kastrull med sina goda köttbullar i fall Alessia och Stella inte skulle gilla pastan.

I morgon ska jag veckohandla och hälsa på mamma på eftermiddagen. Drabbades av plötslig framförhållning och planerade veckomenyn och vad som behöver handlas redan nu i kväll.
Behöver vila känner jag så när jag är klar med dessa få måsten i morgon står återhämtning på agendan. Är endast ledig i morgon för att sedan hoppa på två nätter onsdag och torsdag.

Ser fram emot helgen när jag äntligen får bänka mig framför tv´n och se på Andra Chansen från Eskilstuna. Men helst skulle vi väl varit på plats där i arenan Anne? Men biljetterna är slut såklart.
Har bara kunnat se en deltävling i år eftersom jag jobbat dom andra tre. Men Andra Chansen ser jag mycket fram emot, inte direkt för bidragen som ska duellera utan mer för artisterna som kommer uppträda. Programmet är förlängt till hela 1 timme och 50 härliga minuter.

Några artister invalda i Melodifestivalens Hall of Fame  kommer vi bl.a få se och höra. Måns, Loreen, Alcazar, Björn Skifs, Tomas Ledin, Kikki Danielsson, After Dark, Andreas Johnsson, Cecilia Vennersten för att nämna några. Hmmmm, just ja Anna Book också men då kan jag passa på att ta kisspaus.
Man får väl hoppas att det blir några bra mellanaktsnummer med toppenartister på stora finalen också. Hade inte suttit fel med Carola, Danny eller Jokkmokks-Jocke.

Godnatt mina vänner!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar