2 mars 2020

HelgensBegivenheter



Har försökt få till ett inlägg sen i fredags men nu när jag läste igenom det sparade inlägget märkte jag att det blev väldigt konstigt att läsa.
Börjar om istället. Min lediga helg har varit ganska bra förutom att alla runt omkring mig är sjuka.
Emilie, Jogge och barnen har legat sjuka sen mitten på förra veckan. Influensan troligtvis och dom har mått och mår fortfarande riktigt dåligt. Barnen däremot är tillbaka på förskolan den här veckan. I fredags när jag sovit klart åkte jag och handlade förnödenheter till den strandsatta familjen och sen tog jag med mig en uttråkad Carlos på promenad innan vi åkte hem till oss. Han stannade över natten och jag lämnade tillbaka honom rastad och klar på lördagförmiddagen då vi hade lite annat planerat.
Eftersom jag har årets roligaste helg framför mig och som jag ser så mycket fram emot och längtar efter blev jag nojjig.
Willyskassen med mat ställde jag i hallen, barnen kom som alltid glada springande emot mig och ville kramas och leka. Nähä, det ville inte mormor och jag kände mig jättedum och elak. Jag höll mig utanför dörren medans jag satte på Carlos sele och täcket. Spritade händerna, dörrhandtag, Carlos koppel noga noga.

I lördags packade Rudolf in mig och femtielva verktyg i bilen. Vi åkte mot Kungsängen för att först då lämna tillbaka frallan och sedan vidare mot gamla stan där Rudolf skulle hjälpa en vän med bl.a lite sågande av ett bord. Jag åkte med mest för att jag var intresserad av lokalen, var nämligen en mycket trevlig vinkällare i ett hus från 1600-talet.
Alltså vilket ställe! Och vips så hade vi bokat en champagneprovning där för 10 personer i slutet av april. Kommer bli superkul och gott! Middag och hotell blir det också.
Gillar verkligen att ha något att se fram emot och det har jag nu även i april.

Lördagkvällen gick i raviolins tecken precis som förra lördagen. Rudolf gillar sin nya pastamaskin och vill testa ett nytt recept. Ingen gladare än jag som lugnt kunde ligga kvar och slöa i soffan.

Den här gången gjorde han spenat och ricottafyllda kuddar med smörstekt salviasås. Blev jättegott men hade nog blivit något lite bättre om vi hade fått tag på färsk salvia, fanns ingentans så vi körde på torkad istället. Lite hårt att tugga på men smakerna satt där dom skulle.

Sen bänkade vi oss framför Andra Chansen och herregud, vad säger man? Vilket program och vilka artister!
Saknade några men är det kanske så att dom sparar dom bästa till sist, till lördagens final?
Min röstning gick åt skogen, trodde att Malou skulle vinna sin duell mot Paul Ray. Men är glad att Mendez gick vidare eftersom Stella gillar honom.
Det ska bli kul för henne att se Mendez live på Friends på lördag (om vi får vara friska vill säga) Jag ställer fasen inte in någonting. MelFest WKND på Nalen på fredag, innan dess Un Pocomiddag med fina vännerna från Melodifestivalklubben, hotellövernattning med Anne fredag till lördag och sen middag med hela gänget inklusive min lilla Stella på Rustico i Sundbyberg innan vi intar Friends
och kanonplatserna på främre parkett.

Idag kom Rudolf hem vid 13.00, jättedålig. Feber och med en hosta som skulle kunna väcka upp döda.  Jag satte reglerna direkt medans jag stoppade en flaska handsprit i näven på honom, använd inte "min" toalett här nere, hosta i armvecket, sprita, sprita och sprita händerna lite mera och pilla inte på allt.
Jag ber till högre makter att jag inte blir smittad. Vilken vecka som helst går bra att bli sjuk men inte den här veckan!

Här kommer lite bilder:


Mitt lilla hjärta ❤
 

Champagnen var fantastisk god i fall någon undrade.
 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar