8 mars 2020

VärstaRoligaHelgen



Vilken helg man haft! Ätit ostbågar, jordgubbar, jordnötter och druckit bubbel i sängen, ätit två otroligt goda middagar, nattsuddat till klockan 4.00, sovit minimalt, skrattat massor och haft det bara så roligt.
Men nu är det slut på det roliga, nu återgår jag till sjukstugan här hemma och i natt till jobbet. Skönt med bara en natt och jag hoppas den går fort och utan några större katastrofer.
Men fredagen började oroligt och nervöst!


Det blev en fruktansvärd chock, förvirrande och ledsamt när det här dök upp på mobilen. SVT satt tydligen i något krismöte om huruvida den svenska finalen även den skulle köras utan publik. Visade sig senare att dom inte alls satt i något krismöte men såklart diskuterades det hur det skulle göras. Jag och många, många flera i Sverige höll andan..länge. Tror till och med att jag klämde fram några krokodiltårar.
Men efter en nervös väntan kom beskedet om att finalen skulle köras med publik och jag tackade liksom Carola för 37 år sedan Gud för första gången i mitt liv.



















Anne och jag checkade in på Scandic Park strax före 15.00 i fredags. Vi fick ett som alltid jättefint rum med fransk balkong och utsikt över Karlavägen.
På sedvanligt vis skålade vi in mellohelgen med medhavd prosecco och passande tilltugg. Sen låg vi där i sängen med en bricka godsaker emellan oss och hade det bra. Lyssnade på årets låtar på Spotify och spekulerade mycket vem som skulle ta hem det i år.

Vi hade bokat bord på Un Poco till klockan 17.30 och det tog endast några få minuter för oss att gå dit. Våra nyfunna vänner från klubben var redan där, alla utom en som hoppat på fel tunnelbana.
Oj, vad vi hade mycket att ventilera och vilken god mat vi åt. Skönt att dom gillade Un Poco eftersom det var mitt förslag om att vi skulle äta där.


 Jag smällde på med en charkbricka som förrätt.  Av storleken att döma hade Anne och jag kunnat delat. Behöver inte ens nämna hur gott det var.


Mörk bild på min varmrätt. Ravioli Mezzaluna Amaretti//Ricotta, brynt salviasmör, rostade pumpafrön och mandel. Och jag vet, jag har tjatat förut om denna fantastiska mat på Un Poco. Men det är tammefasen världsklass!

Slog till på dessert också, en kula saltlakritsglass och en kaffe latte. Längtar redan till nästa gång jag ska äta där.

Mätta och belåtna trippade två av damerna i sällskapet till Nalen medans jag, Anne och Sally gick till vårt hotell och hängde lite. Vi hade biljetter till klockan 22.00 på Nalen och slog ihjäl tiden med lite trevligt umgänge. Vi träffas ju så sällan.


Jag har aldrig någonsin varit på Nalen, vilket ställe! Många artister uppträdde bl.a Keiino, Wictoria och sen Dadi Freyr från Island. Han representerar Island i årets ESC och han var så bra, han bjöd på sig själv, sjöng fantastisk, körde sin egna lilla show och var rolig som attan. Heja Island!
Efter alla artistuppträdande blev det att hålla igång på ett utav dom två dansgolv som fanns. Vi valde av någon anledning schlagergolvet och där höll vi igång till 03.30! Jag vilade emellanåt, nacken värkte och jag var tvungen att sätta mig och vila ibland.
Försökte ta en bild på mina vänner men dom var ju inte still en sekund så bilden blev därefter.

Helt plötsligt var klockan 03.30 och vi blev chockade, va! var klockan så mycket. Tiden går alltså fort när man har roligt.
Vi följde med Sally till hennes hotell och sedan gick vi vidare till vårat. Ville inte för allt i världen att något skulle hända henne på vägen hem.


Tänk att vi fick använda nattklockan för att komma in, hahaha!

Sov endast ett par timmar innan vi var redo för god hotellfrukost och efter det vilade vi en stund innan det var dags för utcheckning 12.00. 
När vi lämnade hotellet mötte vi ett hyfsat varmt men väldigt soligt Stockholm. Nu hade vi några timmar att slå ihjäl innan vi skulle möta upp resten av gänget i Sundbyberg för ytterligare en god italiensk middag.


Vi tog oss bl.a varsitt glas bubbel på Scandic Grand Central



Men kolla här då! Oxfile, svamp, tryffel och lite annat. Ojoj! 


Stella hackade duktig i sig en pizza och sen blev det chokladglass som dessert.


Klockan 18.00 kom den förbeställda stortaxin och körde oss till Friends. Smidigt och billigt.


 

Glad tjej, alltid på topp!



Vi hade som alltid mycket bra platser på främre parkett. Stort tack till Mia och Karin på Blixten. Rätt låt vann trots att jag gillade Anna bäst. Vi syntes i TV, fick sms helt otippat av Rudolf där han skrev "skylten syns bra".

Stella tyckte det var kul och det blev jag glad för. Få se om hon vill gå med nästa år igen.
Tack alla mina vänner för helgens roligheter. En riktigt må bra helg som man så väl behöver ibland.
Kramar till Anne, Emilie, Jasmine, Jessica, Stella, Caroline, Sally, Marie, Susanne, Martina och alla andra jag träffade under dessa dagar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar