16 mars 2020

RoligHelgIgen



 Då var min lediga helg över för denna gång. Tänk att dessa lediga helger har en förmåga att försvinna väldigt snabbt. Jobbhelgerna däremot går inte alls lika fort förbi.
I fredagskväll var jag så trött efter två nätters jobb så jag gick och la mig tidigt. Lördagen började med sovmorgon till 8.30 och senare på dagen hängde jag med Stella och Emilie till stallet.
På kvällen var vi bjudna hem till Emilie på ett försenat födelsedagsfirande. Vi fick en fantastisk god trerätters och alla blev supermätta och nöjda. Rudolf var inte med eftersom han nu är inne på sin tredje vecka med hosta.
Han insjuknade sista veckan i februari och gick till doktorn och fick en 7 dagars antibiotikakur mot lunginflammation och öroninflammation.
Och nu på tredje veckan hostar han fortfarande massor. I dagsläget är det ju förenat med livsfara att vistas ute bland folk om man hostar ÄVEN fast man vet att man inte har Coronaviruset.
När han blev konstaterad med lunginflammation var det endast 11 fall konstaterade i Sverige varav 3 st i Stockholm och alla reserelaterade. Omöjligt att han då skulle ha det men det fattar ju inte folk han möter ute.
Det här med hans hosta är inget ovanligt. Han har samma lika hosta inklusive lunginflammation varenda år vid den här tidpunkten, det är sen gammalt. Vi kallar den Rudolfs återkommande vinterhosta.
Han hann i alla fall jobba en halv dag innan dom nya direktiven kom från Folkhälsomyndigheten att ALLA med hosta m.m. ska vistas hemma.
Nu klättrar han här hemma på väggarna med hosta och är fruktansvärt less. I morgon ska han försöka få tag på sin läkare för att återigen få ett förlängt läkarintyg.




















 
                     Teamwork ❤                                                                                 Balansträning ❤

Det är så kul att vara med och se när Stella rider och med alla förberedelser med hästen innan förstås (fast jag erkänner att jag är livrädd)
Jag höll mig mest utomhus medans hästen gjordes redo för lektionen. Kände av min allergi en smula så det gäller att vara försiktig. Hade dessutom glömt att preppa med allergitabletter innan.


Råraka med parmesanskagen, jösses vad gott!


Trevliga små!? hängmörade entrecoter inköpta på Kötthallen som Jogge grillade helt perfekta. Till det ugnsrostade potatisar, körsbärstomater, bearnaisesås och rödvinssås. Båda såserna egengjorda och underbart goda.


Men hallå! Det här har ni aldrig ätit kan jag nog lova. Äppeltacos! Friterade tortillas doppade i kanel och socker med smörstekta äpplen och hemslungad vaniljsås. Tror tamesjutton hon gjort tortillabröden själv också. Det var magiskt gott!  


Nakenfisen gillade det också som synes ❤


Idag har jag gjort något som jag aldrig tidigare gjort. Druckit cava på Capital takbar på Scandic Continental. Skoja! Det har jag gjort många gånger.


Jag har varit på Sing-Along-Bio på Bio Rio vid Hornstull. Det var jag, Anne och Sussie som ylade på allt vad vi orkade. Och det var så himla roligt! En lekledare..nej, musikalartist som jag inte minns vad han hette värmde upp den knappt handfulla publiken. Sen drog filmen igång och han sprang mellan bänkraderna och skulle ha oss sjunga i mikrofonen. Jodå, alla tre fick den nyspritade mikrofonen uppkörd under näsan och som vi sjöng till Waterloo, den kan man ju i alla fall.
Hade nog varit ännu roligare om salongen hade varit fullsatt, nu hördes det knappt när alla typ 25 stycken sjöng. Dit kommer vi gå flera gånger, garanterat!
 

Emilie har köpt ny säng till rottweilern. Tror hon missbedömde storleken lite men som tur är trivs han ändå.
Mjuk och go är den i alla fall och både Alessia och Stella ryms i den när dom ligger och tittar på tv.

Nu ska jag göra ett nytt försök att sova. Gick inget vidare för en stund sedan. Ledig ett par dagar till och det är härligt! Blir inget besök hos mamma den här veckan eftersom dom har besöksförbud. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar