20 februari 2020

CarlosTomaterOchAnnatTrams



I går så hämtade jag Carlos på eftermiddagen eftersom hans föräldrar skulle passa på att utnyttja en  julklapp som dom så snällt fick av jultomten (läs: mig och Rudolf)
En övernattning på Steam Hotel i Västerås med middag, mat, bar, bad, fluffiga täcken och shuffleboard. Fast framförallt kanske det var att sova ut ordentligt som stod högst i kurs för dessa småbarnsföräldrar med extremt morgonpigga barn.
Äpplet faller inte långt från trädet. Emilie var exakt lika morgonpigg hon, vaknade brutalt tidigt varenda eviga morgon tills hon var runt 3 år. Skönt i alla fall att hon låg i spjälsäng, då kunde jag bara hiva ner lite leksaker som hon kanske eventuellt kunde roa sig med i 10 minuter så jag fick vakna till liv.
Fanns inga skärmar man kunde hiva överbord till dom på den tiden, det hade varit drömmen.
När vi var i gång med lunch runt 9.00! var våra bästa vänner mamma Lisa med Micke bara igång med frukosten hemma på Bagarvägen. Efter det kunde vi umgås, leka och gå barnvagnspromenader.
Härliga minnen trots minimal med sömn men man klarade det med. 

Har jag förresten berättat om mitt Botanium? Ni som hänger med mig på Instagram vet att glädjen stod högt i tak i går när jag upptäckte att det växer i det.






 













Rolf hade fått ett Botanium av en vän som han hjälpte med ett jobb. Varken han eller jag hade sett något liknande tidigare. Jag följde instruktionerna noga, petade ner två pyttepyttesmå frön som ska bli körsbärstomater och pluggade till sist in USB-sladden i eluttaget och sen var det bara att vänta.
Den vattnar sig duktigt själv var tredje timme. Nu har jag lärt mig känna igen ljudet i början trodde jag det var någon som kissade. 


Och i förrgår bara sex dagar efter planteringen dök det först upp en liten grön planta och lite senare på eftermiddagen ytterligare en. Kändes som jag blivit tvillingmamma! Idag ser mina twins ut så här, växer duktigt så det knakar.

Tänkte skaffa en till som jag ska odla basilika i eller kanske chili. Passar mig utmärkt med något som sköter sig själv. Här finns en länk om ni vill veta mera om detta fenomen:
.
https://botanium.se/





Just nu ligger han och snarkar på favoritplatsen. Var tvungen att flytta honom några decimeter då han trilskas med att ligga för nära, pälsen blir alldeles för varm.


Tänk vad en liten discokula kan piffa till köket. Effektfullt värre i dessa mellotider.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar