30 maj 2020

BlaBlaBlaOchUtflykt



I går var det en mycket spännande dag i dubbel bemärkelse eller förresten i trippel bemärkelse.
Två aktiviteter som gav mig hjärtklappning, pulspåslag och stor oro. Bilbesiktning och kranlyft...brrrr.
Dagen började med att en kranbil dundrade in på gatan för att förflytta vårat spabad till sin slutdestination d.v.s på baksidan av huset och i anslutning till uterummet.
Det har stått på garageuppfarten i en månad medans Rudolf jobbat hårt med att iordningställa platsen efter konstens alla regler och lite till. Gräva djupt, gräva mera, fiberduk, ett lass singel, sand, marksten, isolering och cortenstål sen var det klart. Lullullet eller piffet runt om kommer senare i form av ett insynsskydd, mer stenar och eventuellt lite plantering.

Jag som alltid tror det värsta om allting trodde förstås att kranbilen skulle tappa karet över vårat uterum eller ännu värre över grannens garage. Var nämligen tvungen att lyfta det över granntomten av säkerhetsskäl.
Allt gick bra och nu står det där och väntar på vatten och elanslutning sen är det bara att hoppa i.
Pulspåslag nummer 2 följde kort därefter då jag hade tid för bilbesiktning på Opus i Brunna. Faen vad jag inte gillar att besikta bilen, är så läskigt och jag tror varenda gång att nu får jag ta bussen hem.
Men icke! När besiktningsnissen var klar lämnade han över nyckeln och ett blank protokoll och sa "Ni sköter bilen bra!" gissa om jag blev glad.
Tur att vi har bästa bilmecken, det är hon som sköter våran bil bra. Tack Åsa ❤

Tredje händelsen gav mig varken pulspåslag eller hjärtklappning. Var ett ganska säkert kort som jag kanske kommer berätta mera om senare. Håll ut!

I dag har vi haft en heldag på Skansen. Ett folktomt Skansen där det mesta var stängt. Ingen sedvanlig våffellunch på Bollnästorget blev det och inget litet tåg runt på området blev det heller.  Bergbanan och Lill-Skansen var också stängda.
Som tur var så fanns det pannkaka och korv att köpa till lunch. Och senare sockervadd till Stellas stora glädje. Som hon väntat på denna sockervadd som faktiskt bara innehåller 2 sockerbitar, otroligt.
Alessia ville varken ha sockervadd eller popcorn hon valde en traditionell kanelbulle och ett glas mjölk. Gullungen! Märks att hon är en Persson, både Owe och jag älskar mjölk och dricker det jämt.  Varenda jul är det det vi föredrar framför julmust eller annat. Gillar inte alls julmust eller läsk för övrigt.

Vi tittade på djuren, åkte karuseller och avslutade med ett besök på Skansenakvariet där vi bl.a  hälsade på ormar, fiskar, krokodilen i bilen, råttor, sköldpaddor, lemurer och världens största kackelackor.
Himla skönt att Emilie valde bilen till stan, så skönt att packa in två trötta barn och en trött mormor och bara gasa hem på dryga halvtimmen.

Såg ni förresten Let´s Dancefinalen i kväll? Det gjorde jag och tokröstade förstås på min favorit alla dagar i veckan, John Lundvik. Shit, vad bra han var. Helt rätt vinnare anser jag.

Och nu blir det bildregn:


Ett skepp kommer lastat......


Jippie!



Två barn och två lemurer.
 

Stoooora sköldpaddor!
 

 Undrar vilken av krokodilerna det var som tuggade i sig en arm på en oaktsam besökare i höstas?


Tungan rätt i mun ❤
 

❤❤

"Mormor, vilken härlig mysdag vi har haft idag!"

Härligt när man får höra så fina ord från barnbarnen. Alessia hade lätt kunnat åka lastbilarna hur många gånger som helst, det gillade hon.

Hoppas på några fler Skansenbesök i sommar, köpte årskort i år med. Smidigt och mycket prisvärt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar