3 maj 2020

TippenToppenHelg

Godkväll i slott och kojor!
Nu är jag tillbaka igen för att redogöra vad jag har haft för mig sen sist. Började med två nätters jobb onsdag och torsdagnatt.
Jobbade med bästa kollegorna och nätterna gick undan. Fullt upp andra natten, var ett himla åkande fram och tillbaka, upp och ner, in och ut i halva kommunen.
Vi såg både levande och stendöda djur, polishelikoptrar och polisbilar. Intressant natt, minst sagt!


Det här var ett otippat ekipage som vi stötte på i en av alla kommunens rondeller mitt i natten. En liten bil med inte ett utan två fastsurrade tämligen stendöda vildsvin där bak. Jag försökte snabbt föreviga ekipaget och det var såklart inte jag som körde och fotograferade samtidigt om nu någon skulle tro det.  Undrar vilken restaurang dessa kommer serveras på?


När jag kom hem på morgonen var jag så trött att jag ville kräkas. Rudolf hade kokat ägg åt mig och ritat fint, jag blev glad men orkade inte äta frukost utan gick direkt in i duschen och sedan bums i säng. Sov till 15.30!
Tog med mig äggen till jobbet natten efter istället, då smakade det bra med en äggmacka på stående fot. Lika mycket att gör andra natten också, blev inte många minuters paus alls.
Hoppas för gud att kommande veckas fem nätter blir något lugnare.

I fredags sov jag fort! Två små barn ville komma och leka och klockan 14.30 messade jag och sa att jag var vaken. Emilie svarade: Tack gode gud! och efter en stund kom dom och lämnade av mina tre barnbarn och sen åkte Jogge och Emilie vidare till Willys för att handla till kvällens pizzabuffe. Det blev fullt runt bordet i uterummet och som tur var tackade Ingrid också ja till vår lilla pizzakväll. Ingrid tillhör självfallet vår familj, det har hon alltid gjort, vi är ett bra gäng familjen Pettersson-Gomez-Dahl


Fick en sån fin teckning av Stella, blev tårögd ❤


Har ni inte testat potatispizza så tycker jag ni ska göra det. Jogge penslade botten med olivolja, sen toppade han med mosad kokt potatis, färsk salsiccia och mozzarella. Pizzorna grillades på pizzastenen i grillen och ja...dom var fantastiskt goda! Just ja, glömde att säga att Jogge hade gjort egen pizzadeg som jäst i 100 år-ish. Mycket gott!


Det blev några pizzor utan potäter också och alla blev mätta, dästa och belåtna när helt plötsligt Emilie ställer sig och gör en smarrig äppelpaj med vaniljsås till dessert. Maj gadd! finns det något godare än varm äppelpaj med kall vaniljsås? Tror alla mer eller mindre hamnade i någon slags matkoma.


Men jag då? undrar Carlos.....


Inte här heller får jag smaka.....


Mina tre små hjärtan ❤❤❤

I lördags följde jag med Stella och Emilie till stallet. Det är så roligt och se hur Stella utvecklas. Hon är så duktig fast jag är såklart lite halvskraj. Men den här ridlektionen fick hon en lite lagom stor häst som hette Star. Gillar när hon rider på lite mindre kusar än dessa jättehästar som finns i stallet.
Dom red ute på ridbanan (heter det så?) och allt gick toppen. Kände inte av allergin något men det beror säkert på att vi var utomhus. Vädret var härligt, soligt och varmt. 


Startade upp mitt andra botanium. Här kommer det snart att växa basilika. Det är något som går åt som smör i solsken i det här hushållet. I mitt första botanium växer sig dom gröna tomater större och större, snart får vi provsmaka. Spännande!

Medans Rudolf har haft fullt upp hela helgen med att jobba med sjösättningen på båtklubben har jag mest vilat och roat mig med annat. Våran båt är inte sjösatt ännu och det kommer dröja ett tag. Kanske inte ens kommer i vattnet alls i år. Rudolf har helt enkelt inte hunnit vårrusta båten med allt var det innebär när man har en 61 år gammal mahognybåt. 

I dag tog jag med mig Ingrid på en liten utflykt till Wenngarn. Var så längesedan vi var där men det är himla trist att se hur stället förfaller. Allt är stängt eller nerlagt förutom bageriet och tack gode gud att det fortfarande håller öppet. Mitt favoritställe! Dammstugan är nerlagd. Hotellet, hantverkshuset, orangeriet, musteriet är igenbommat. Slottet har förvisso öppet emellanåt men inte idag och när dom har öppet ska man betala inträde. Vad hände med ägarens vision vid övertagandet 2014 att det skulle vara ett öppet slott där alla var välkomna utan att behöva betala inträde?

Slottscafeét är såklart nerlagt det med. Älskade att fika där och sitta ute på baksidan och blicka ut över den då vackra och välskötta slottsträdgården. Deras våffelbuffé var magisk, vi hann vara där några gånger Stella och jag. Hon gillade att grädda sina våfflor själv och sedan välja bland allt gott hon ville ha på våfflan. Blev oftast strössel, grädde, minimarshmallows, chokladsås och sylt. Rena hälsovåfflan.
Alla aktiviteter är nerlagda dom med. Minns biokvällarna med picknick på storskärm i slottsträdgården, grillkvällarna med trubadur, lösa mordgåtor på slottet, guidade visningar, tornerspel, medeltidsmarknad, bakluckeloppis och bilträffar. Så himla trist och jag saknar allt. Fanns liksom alltid något att göra på Wenngarn och nu finns inget kvar nästan. Skötseln är undermålig. Staketen ligger ner, getterna finns inte kvar längre, fontänen i slottsparken har tystnat, papperskorgarna är överfulla och det står grejer överallt. Deprimerande att gå omkring på området nu för tiden.


Ingrid och jag fikade på bageriet. Vi satt ute och jag skriver inte ens att vi distansfikade för jag är så innerligt trött på det ordet. Klart fan vi gör det! Vi tar vårt ansvar som förhoppningsvis alla andra också gör.  Borden på bageriet, både inne och ute var placerade med avstånd efter rådande restriktioner. 
Wenngarnsbageriets räkmacka är som ni ser rejäl och vansinnigt god. Den har man tuggat i sig några gånger.

Nu ska jag strax hoppa i säng, måste tanka sömn inför kommande vecka. 

Ha en bra vecka och tänk för sjutton på distansen...blablablabla. Äsch, det där vet ni redan!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar