18 juni 2019

FödelsedagNyttJobb



Hej hopp!
Tisdag idag och jag åkte efter att kors i taket sovit hela natten redan vid 10.00 och hämtade lilla frallan. Tror han känner sig lite undanskuffad ibland av sina småsyskon. Så idag är det egentid med mormor ❤ Vi gick en liten sväng runt grannkvarteret innan det blev för varmt, han har ju lite jobbigt med andningen i värmen, stackarn.


I går fyllde jag år. Det firades i söndags med min lilla familj. Dukade i all enkelhet upp lite gottigheter i italiensk tema, såklart. Finns inget godare! Hade köpt med oss olivolja, rosé och rött vin från Toscana, nerpackat omsorgsfullt i resväskorna, livrädd att det skulle rinna om väskorna på bagagebandet på Arlanda. Men vi hade tur!


Efterrätten åt vi på gräsmattan, Carlos var beredd. Glass, strutar, strössel och chokladsås, jag älskar glass.


Min födelsedag igår var lugn. Fick finfina rosor av maken och vi åt ytterligare en Ewafavorit till middag, caesarsallad och drack varsitt glas svalt rosé. 
Just ja, fick jättefina solrosor av mina barn i söndags, icke att förglömma ❤
Nästa år blir det lite mer firande, om man lever vill säga. Vi pratade om att vi skulle åka till Rom allihopa men nu har jag tänkt om. Det är för varmt i Rom i juni och inget kul för Alessia och Stella att göra i värmen. Mer än att äta glass, trava runt och svettas.
Har bytt destination nu, Köpenhamn! Där har vi varit flera gånger och jag älskar staden. Smörrebröd, Ströget, Tivoli, båtturer och Nyhavn. Dit åker vi istället, men jag får väl se hur det tas emot av resten av familjen. 

Vill även berätta att jag äntligen har fått en ny chans, jobbmässigt. Sen jag bad om omplacering för ett år sedan p.g.a, äsch orkar inte ta allt igen. Men ni som vet, ni vet. Trodde i min enfald att allt skulle bli bra. Jag stortrivs på mitt nuvarande jobb! Alla kollegor är fantastiska och jag kommer sakna alla. Men jag har och är fortfarande fruktansvärt sjuk, sen dag 1 när jag började i oktober.
Huset jag jobbar i är sjukt, fuktskadat, mögligt och dålig ventilation. Därav anledningen att jag slutade där 2012. Men jag hade hört att alla problem var åtgärdade....men icke. Fortfarande är golven inte bytta överallt och jag reagerade med en stor allergisk chock redan första natten. 
Sen dess har jag ätit stora mängder cortison, allergitabletter, överdoserat ögondroppar, inhalerat Bricanyl, använt cortisonsalvor utan att ens bli bra. 
Blir inte ens bra när jag är ledig och hemma. Detta har resulterat i att jag varit otroligt sänkt, orkeslös, konstant trött och jävligt gnällig. Ber mina kollegor och familj om ursäkt för det.

Har inte heller velat visat mig ute och har alltid fått ursäktat mig för hur jag ser ut. Det mesta/värsta av allergin är i och runt ögonen men även kliande eksem på armarna. Konstigt att jag inte har kliat ur ögonen som jag har kliat. Fick därför också skjuta upp min ögonoperation p.g.a detta. Man fick inte gnugga eller klia sig i ögonen på tre veckor....omöjligt. Även min träning gick det åt skogen med, hade ingen ork alls till det.

Nu har det löst sig! Jag har äntligen fått erbjudande om en nattjänst i kommunens nattpatrull och givetvis tackat ja. Hade även ett annat jobb som jag tackade nej till, kommunen känns tryggare.
Vill egentligen inte berätta det här eftersom det finns ett gäng som kommer tycka det här är rätt åt mig och till och med säkert kommer gilla det dom läst och se mina hemska bilder. Det är ju faktiskt dom som är anledningen till att jag mår så här och var tvungen att be om en omplacering, till vad jag trodde ett friskt hus. Men dom skiter jag i, har gjort det ett bra tag nu.

 Och nu vill jag varna känsliga läsare för ganska så osköna bilder:


Nu blickar jag framåt, mot nattpatrullen och alla mina nya kollegor. Känner flera av dom. Tror det kommer bli toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar