7 december 2019

KrokodilerCarolaOchFamiljemiddag



Oj, klockan är redan över midnatt och fredagen som nyss passerat har varit toppen. Alessia har varit med mig hela dagen. Hon var lite hostig och behövde en extradag att kurera sig på från förskolan.
Hon är så rolig! Sjunger mycket och pratar om möjligt ännu mera. På repertoaren just nu är det främst luciasångerna. Sanktaaaaaaaaaaaa luciaaaaaaaaaaa låter det när hon tar i för kung och fosterland.
Jag frågade henne vad hon skulle vara på luciadagen på förskolan, kanske tomte? lucia? tärna?
Men icke, Alessia ska vara "Krokodilen i bilen", ni vet den där roliga barnvisan om den välväxta krokodilen som åker omkring i en trång bil och spelar trumpet och har jättetjock svans på flaket?! Nähä? Det ringer ingen klocka?



















Trots lite duggregn gick vi och hälsade på gammelmormor en liten stund. Paraplyet kom väl till pass. Jag satte upp hennes julgardiner och sen fikade vi. "Wowe" var också där (hon menar Owe)
Det var en lite lätt övertrött tjej som senare på eftermiddagen blev hämtad av sin mamma. Jag lyckades inte få henne att "vila" någonting under dagen. Tror hon stämplade ut ganska tidigt hemma i kväll.

Kvällens aktivitet blev en tur till Steninge med Anne. Äntligen var det dags för Carolas julkonsert i ladan. Förra året var vi aldrig där men i år bokade vi sent, faktiskt samma kväll som hon sjöng med Gottfrid på fredagsfinalen på Idol.
Vi var tidiga och blev lite sugna på glögg och saffransbulle som det såldes utanför. Jag betalar sa jag till Anne eftersom hon körde. Det började bra!
Valde att inte släpa på hela plånkan utan tog (vad jag trodde) bara ut mitt betalkort och la i jackfickan när jag skulle åka.
Jag blev ganska förvånad när jag halade upp kortet ur fickan och det visade sig vara mitt Icakort.
Hrmmmm, Anne fick betala och jag fick skämmas...!

Konserten då? Det räcker med ett ord: MAGISKT! Ni vet redan att jag gillar Carola och inget undantag denna kväll. Det blev en alldeles alldeles underbar kväll för att citera Askungen. Det lever vi länge på!

Nästa år ska vi inte vänta så länge med att beställa biljetter, nu satt vi på rad 20 men satsar på främre parkett 2020.


Det bidde inte så mycket mer än dessa halvrisiga bilder.

I morgon är det dags för nästa utflykt. Den här gången till stan och hotellövernattning...igen! Tar med mig honom jag firar 40 år med i år och just i dagarna 30 år som gifta, kallas visst Pärlbröllop. Tar även med mig min lilla familj inklusive Ingrid som självklart ingår i familjen hon med för en trevlig middag på italienska Un Poco. En 9-rätters avsmakningsmeny är beställt, ja eller kanske inte direkt beställt nu så här mitt i natten men väl i morgonkväll.
Men mer om den tillställningen vid ett senare tillfälle. Nu är det godnatt för mig, det är ju en dag i morgon också.

Tjolahopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar