20 december 2019

LedigHelg


Fredag och en skön, slapp helg runt hörnan väntar. Här finns det ingen julstress alls, har aldrig haft det och kommer inte ha det heller. Blir liksom jul i alla fall, hur många "måsten" man än har.
Själv har jag inga måsten alls, nästan. Ska väl slå in dom få paket jag handlat för lääänge sedan.
Okej, handla julmat är ett måste till kom jag på. Det fixar Rudolf och jag tillsammans på söndag.
Sen får julen komma. Själv jobbar jag måndag och tisdagsnatten så jag kommer vara lite lätt trött på julafton. Skönt att min lilla familj styr det som behöver styras upp.


I går var jag och många andra kollegor på julbord på Skokloster Wärdshus. Vad säger man? Jag som aldrig brukar gnälla på mat och äter glatt det mesta här i livet förutom inälvsmat blev sjukt besviken.
Det kalla var okej, laxen och sillen men resten? Huha! Janssons frestelsen var en ren katastrof, översaltad och med en konstig smak av.....ja, vet inte vad.
Dessertbordet?  Eftersom man inte blev direkt mätt av maten siktade vi istället in oss på att äta oss mätta på goda ostar, hemgjort julgodis, någon god kaka och liknande.
Men tro det eller ej! Nitlott där med, såklart.

Vi hade utav kollegor som varit på dom tidigare sittningarna hört att lagerbladspannacottan var det värsta dom smakat någongång. Var därför bara tvungen att testa och hjälp den var riktigt osmaklig.
Vem överhuvudet taget får för sig att göra en pannacotta med lagerblad? Lagerblad har man väl inte i desserter?
Googlade och hittade förstås inget recept på härligheten.

Trots att maten inte föll oss i smaken hade vi ett par trevliga timmar tillsammans. Kul att träffa sina kollegor under andra omständigheter än jobb och det blev många skratt runt bordet.
Även killen som underhöll oss från scenen var helt fantastisk. Han spelade och sjöng toppenbra och körde ett musikquiz som var superkul och ganska svårt. Vi som dom flesta andra googlade friskt efter som rätta svaren.
Vi vann inte, det var det gänget som hade minst rätt och inte googlade som tog hem förstapriset. Så kan det gå men som sagt, det viktiga är inte att vinna utan att deltaga.

Strax före 21.00 åkte jag hemåt på dessa beckmörka kringelkrokiga hala vägar från Skokloster. Kändes som jag aldrig kom hem. Skokloster fungerar bättre sommartid hävdar jag bestämt.


Igår på eftermiddagen var jag med Carlos till veterinären. Han har en liten ögonskada som skulle kollas upp igen. Men stark som han är och ganska ovillig att samarbeta var Mirjam tvungen att söva honom lätt för att kunna undersöka och behandla.
Det var en ganska matt och groggy liten fralla jag efter ett par timmar hämtade hem.
Idag har han också fått vara med mig, ville inte låta honom vara ensam eftersom han fortfarande är lite trött efter gårdagen.

Vi hälsade på mormor på eftermiddagen och sen har vi bara myst framför brasan tillsammans.
I morgon ska jag äntligen åka med Stella och Emilie till stallet och se när Stella rider sin sista ridlektion för i år. Jag preppar såklart med allergitabletter, Bricanyl,  Lomudaldroppar och kanske en karta Valium. Är både allergisk och livrädd för hästar skall tilläggas.


Lilla frallrumpan ❤



Ha en härlig helg och stressa inte ihjäl er. Julen lär dyka upp ändå, vare sig ni vill eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar