16 december 2019

VilkenHelg!



Vilken helg vi haft! Fredagen började med ett försök att rekordsova efter två nätters jobb. Två nätter med massor av skratt. Hjälp, vad lättroad man är när tröttheten kommer smygande framåt småtimmarna. Vi skrattade åt det mesta i bilen mellan besöken ute hos brukarna...marschallerna i rondellen, betungande arbetsuppgifter i kommunhuset, vem drog egentligen nitlotten på kommunfestens jullotteri?, vi såg (hallucinerade?!) ett flytande höghus i Mälaren utanför Aronsborg, körde halvt vilse, såg en bortsprungen efterlyst hund som senare visade sig vara en hare och mycket mycket mer.

I lördags var det återigen dags för vårt årliga Glöggmys med bästa vännerna. I år var vi 12 vuxna och 2 små barn som skulle samsas om sittplatserna i uterummet. Gick hur bra som helst. Fick även upp värmen till över 20 grader med hjälp av kupévärmaren, värmepumpen, stark vilja och massa levande ljus.

Gästerna dök upp duktigt på utsatt tid alla med fina presenter och blommor till värdparet. Hur gulligt?! Känner mig bortskämd att ha så rara vänner. Tack tack tack till er alla ❤
Vi hade en som alltid mycket trevlig kväll tillsammans.
Jag är som ni vet livrädd att det ska snålas och att inte alla blir mätta. Blev så mycket över så det räckte till dagen efter.
Vi bjussade på italienska finviner från vingårdarna vi besökte i somras i Toscana. Uppskattat och framför allt kul med lite nya vinsorter. Även vinet från restaurangen Un Poco slank ner, finns som beställningsvara på Systembolaget.

Här kommer bilder från kvällen:


Långbord dagen till ära


Nisse-Liten bjöd på på chips.....


......och grillade ostbågar.


På glöggmingel brukar det bjudas på glögg. I år inget undantag.


Kvällens vin...blev några till som inte kom med på bild


Mini-langos, chevrepizza, ost och skinkpizza, vegetarisk paj, caprese, potatissallad med rostad sötpotatis och kikärter, varm brietårta, honungsmelon, päron, vindruvor, ostar av allehanda karaktärer, prosciuttio, salami, tryffelsalami, grissini, baguette och kanske något mer.


Salladen hade Emilie gjort, fantastiskt god! Langosen var även dom försvinnande goda.


Minimänniskorna skötte sig exemplariskt vid barnbordet ❤
 

Även efterrätten hade Emilie så snällt fixat. Min favorit, glassbakelser! Såg utav en händelse att det finns några kvar i frysen.....pax tjing för dom!

Vid midnatt var det dags för gästerna att dra sig hemåt. Kvar blev Emilie och barnen som skulle kinesa hos oss. Vi (jag) har nämligen infört en ny tradition, julpysseldag. Och i år på premiäråret  infann sig den just på söndagen efter glöggminglet. 

Söndagen började med tidig uppstigning och här snackar vi inte 8.00-tiden eller liknande. Här pratar vi TIDIGT! Fick flashbacks sen småbarnsåren då Emilie tyckte  att uppstigning vid 4-5 på morgnarna var lagom.
Alessia har inte bara ärvt sin mors vackra utseende utan även hennes forna morgonpigghet.
05.10 var det uppstigning! Innan 8.00 hade vi hunnit läst tre böcker, lekt med magiska sanden, degat med lera, sopat golvet, bajsat två gånger (inte jag), ätit frukost, byggt med Duplo, ritat och tvättat händerna ett otal gånger. Snacka om effektivitet....
Mig gjorde det ingenting att för en gång skull kliva upp i ottan, jag överlevde och är glad att jag har dessa två små minigrisar som håller igång mig. Vi hade jätteroligt hela dagen. Hörde nog just ordet mormor ett par hundra gånger under dagen. Mormor låg på plus i går...eller det gör jag nog alltid förresten. Men självklart erkänner jag att jag blev ganska trött på kvällen. Somnade 19.30 i soffan...



På eftermiddagen kom även Erika och vi körde igång med julpysslet. Pepparkakshusen dekorerades. Emilie gjorde smällkarameller och barnen och morfar målade glasburkar som vi satte värmeljus i. Vi gjorde även julkort men glömde helt bort att pimpa apelsinerna med hela nejlikor och sidenband. Typiskt!
Sen tröt orken för oss alla och Rudolf dukade snabbt fram rester från gårdagen som fick bli kvällens middag. Efter det åkte lilla familjen hem och det blev plötsligt väldigt tyst och stilla. Ingen som ropade mojmoj längre...som tur var stannade Erika en liten stund ❤


Årets grantomte på plats!
 

I år fick hela familjen symboliseras av små söta grisar. Gustav ❤ fick självklart ett hjärta, han finns med oss trots han bor i himlen som Alessia säger.

❤TACKTACKTACK❤
 
Men alltså, kolla på det här....Fina gåvor  från alla våra gäster i lördags. Vet inte hur jag ska tacka er för er generositet nästan så man skäms att få så mycket fint. Kolla in Rudolfs mopperaggsockor och min fina tomte som jag blev kär i omedelbart. Dessa saker har Anne stickat, helt otroligt!
I morse gick jag upp innan han åkte till jobbet för att kontrollera att han inte använder raggsockorna som jobbraggisar.  Dom får bara användas som finraggisar....
Två paket finns inte med på bild, det är julklappar från Inger och Niclas som inte får öppnas förrän på julafton. Tack söta ni!

Nu måste jag nog sova lite. Ska veckohandla och till mamma senare. Sen två nätters jobb på det, vila ett måste. Raggsockspolisen klev ju upp 5.30 i morse!

Återigen tack alla fina vänner och familj för att ni ville komma och hälsa på oss i lördags ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar