26 december 2019

Julafton2019


I går hade vi en mysig julafton här hemma. Kan erkänna att jag var trött efter nattjobbet och bara med 4 timmars sömn i bagaget innan gästerna anlände. Men trots det höll jag ihop bra, bara av att se Stellas och Alessias glädje och lite otåliga väntan inför jultomtens besök är värt hur lite sömn som helst.
Tomten var "beställd" till 14.50 och precis på minuten dök han upp. Stella var inte rädd alls medans Alessia var lite avvaktande men inte alls skräckslagen. Hon satt nyfiket kvar på leksakslådan och tog emot sina paket från Sventa...förlåt, Tomten såklart.


Nisse-Liten hade gått bananas under natten. Toapapper överallt. Fikusen i badrummet fick även bananskal och annat knasigt pynt på grenarna. Alla stearinljus i mina ljusstakar var utbytta till morötter och sen hade han fixat en liten korg med godis utanför hans dörr. Allt uppskattades speciellt godiset.


Alessia hjälper till med dukningen, det gillar hon. Servetter och bestick omsorgsfullt hrmmm....utslängt på bordet. Gör inget alls, jag är bara så glad att hon vill hjälpa till. Och det blev jättefint!





















Resten av julklapparna delade vi ut själva. Tomten hade säkert fullt upp med att besöka andra familjer med förväntansfulla barn.
Carlos hämtade ett av sina paket själv, ett litet tuggben nosade han rätt på ganska snabbt.



 Många paket var det som skulle öppnas. Och nu var det min syssla att sitta som min mormor gjorde varje jul när jag och Owe var barn och efter henne gjorde min mamma likadant när Emilie och Erika var små. Jag vek (knölade) ihop allt julklappspapper och la fint i en papperskasse. 


Den här julklappen seglade direkt upp på Alessias förstaplats. Bamsekläder! Alessia älskar Bamse.
Hon blev så glad! Tandborstning innan dom åkte hemåt ifall det blev godnatt redan i bilstolen.




















Ett försök att få till en hyfsad bild. Farmor och mormor med sina älskade små guldklimpar ❤

 Vid 20.00 åkte jag till jobbet. Hade som tur var en ganska okej natt. Tur att jag har världens bästa jobbarkompisar. Blev mycket skratt som vanligt. Tokigheter och felsägningar. Rensning av godisskålar, tävling i "Vem kan göra den längsta skumtomten?", ett stilla försök att hitta någon lämplig pojkvän till minstingen och singeln i nattgänget, russinjakt i vörtbrödet, soppåsar på villovägar och mycket annat knas. Vi fick även små fina julklappar av Syster Tomtemor, tack snälla Kerstin. Vilken överraskning!

Sov länge idag, gick inte upp förrän vid 15.00. Förflyttade mig direkt till soffhörnet för att titta på Sanna Nielsen show från Hamburger Börs som visades på tv. Vilken stjärna hon är!
Sen blev det julmatrester till middag och ni vet att jag är lite lätt kinkig med julmat. Nu har jag ätit julmat fyra gånger i år och det mer än nock.

Senare i kväll visades en 1,5 timmes lång sändning med GES från deras sommarturné 2018. Vi var ju i Vadstena och såg den. Jag blev genast på lite bättre humör, har varit lite extra deppig annars hela dagen. Saknar Gustav så det gör ont sen har jag så ont överallt. Lederna värker, armar och händer domnar och sen den ständiga smärtan från nackhelvetet. Pallar snart inte mera.

Imorgon ska jag hälsa på mina små älsklingar. Längtar efter dom hela tiden och är så nyfiken på deras nya rum och uppochnersängen.

Godnatt och God fortsättning!



Gustav som omslagspojke igen på Java Whiskers Instastory
 ❤❤❤

Älskar den här bilden!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar