13 september 2020

GnällOchElände


Godmorgon från den sovande bloggen och dess nyvakna lite lätt uppgivna matte!
Dags att skriva lite i min dagbok igen, var alldeles för länge sedan.


Lycka med förstahandskontrakt och tittöga.
Grattis Erika, jag är så glad för din skull!




















Förra helgen hjälpte vi att flytta Erika. Lägenheten är verkligen jättefin och jag hoppas hon kommer trivas. Jag var kvar en stund på kvällen och hjälpte till att plocka upp det som skulle vara i köksskåpen.
Tyckte flyttkartongerna aldrig tog slut men till slut så såg vi ljuset i tunneln. Vi firade såklart med flyttpizza från den lokala pizzerian innan jag åkte hemåt. Utan en endaste felkörning ska tilläggas!


Vi hann även med att fira vår finaste lilla Stella som fyllde ofattbara 6 år. Tänk att jag varit mormor i 6 år?
Stor blombukett från morfar, han köper alltid blommor till födelsedagsbarnet. Jag hade köpt present på Guldfynd. Ett fint silverarmband med tillhörande omatchat silverhalsband. Tror hon blev glad! Inte lätt att köpa leksaker eller kläder längre. Stella och jag ska som den tradition vi skapade förra året ha en heldag på stan nästa söndag. Då får hon shoppa det hon vill ha i måttliga mängder.
Museumbesök, shopping, fika och restaurangbesök på Pinchos, låter som ett bra upplägg.


Emilie hade återigen briljerat och gjort en fantastisk vacker och god tårta. Stella hade önskat en chokladtårta och det här var resultatet.


Fanns mycket annat gott att stoppa i munnen


 ❤ Mitt hjärta ❤


Jag och min två små hjärtan ❤❤  Saknar dom varje minut, vi ses alldeles för sällan och det gör mig ledsen.
Önskar jag mådde lite bättre, att jag orkade mera. Men denna ständiga smärta i nacke, vänsterarm och rygg som dessutom har eskalerat i raketfart senaste halvåret gör mig totalt slutkörd, oerhört trött och jag behöver vila emellanåt. Nervsmärta är vidrigt!
Sen är det såklart jobbigt med smärta som inte syns utanpå heller, man blir inte alltid trodd på. 
Efter att ha jobbat på ett schema med varannan helg som sliter något så fruktansvärt gick i stort sett alla lediga dagar åt till återhämtning och vila. Jag är inte 40 längre heller, önskar jag vore det.
Hoppas jag kommer känna mig bättre och piggare nu med det här guldschemat, jag jobbar var tredje helg och långledig var tredje vecka. Det viktigaste är att jag får och orkar vara tillsammans med mina barn och barnbarn, mitt allt. Rätt som det är ligger jag väl där med näsan i vädret. 


ComHem! Släng er i väggen och skäms. Förbaskat oförskämt att mitt i pågående pandemi då hundratusentals pensionärer i landet är isolerade utan kontakt med anhöriga DÅ släcker ni ner den analoga tv-sändningen. Jäkligt dålig tajming!
Tack gode gud att jag har antikroppar och får besöka mamma. Önskar bara jag vore lite mer teknisk när det gäller TiVo-box, antennsladdar, fjärrkontroller och annat elände.
Tur att Jogge hjälpte mig via mess med att svara på alla frågor när körde fast, tack Jogge!

Men att mamma sedan måste ha TVÅ fjärrkontroller?! Idiotiskt! Och ja, jag vet att jag kan göra en inställning så alla funktioner hamnar på den nya kontrollen. Men det har jag inte vågat mig på ännu, var helt slut efter tre timmars "jobb" med att få igång tv-jäveln.
30 grader inomhus har hon, man får inte öppna och vädra för då blir det kallt...puh! Hon tyckte jag skulle låna hennes raggsockor för det var så kallt på golvet, nej tack.

Löste det efter bästa förmåga, klippte, skrev och tejpade provisoriskt. Ljudet och på/av-knappen sköts på gamla kontrollen medans kanalbyten sker på nya, på siffrorna. Hon har redan tryckt fel några gånger och jag fått ilat upp och hjälpa henne.
Mamma ligger i sängen 95% av sin tid och tv´n är alltid på som det enda sällskap hon har. Vilken hemsk tillvaro.

 


















Dagens bilder på våran gulliga deltidare. I fredagsmorse kom han in som ett skott från regnet när Rudolf åkte och jobbade. Hoppade upp i sängen och tvärsov i två timmar innan han gymnastiserade på köksbordet.


Räkmackans dag i morgon. Kocken var sugen redan idag, vilken söndagsfest!


Idag är det Mor&Farföräldrarnas dag. Grattis till oss som är lyckligt lottade  ❤  snart är dom fyra.....längtar.

Snart dags att åka till jobbet, sista natten och sedan ledig i nio nätter. Känns toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar