28 september 2020

IngridsBarOchEnFöräldralösCortina?

Måste bara tjata vidare om hur mycket jag älskar mitt schema. Nu har jag haft två lediga helger på raken och jag känner mig utvilad. Den här veckan jobbar jag fem nätter, måndag, tisdag och sen hela helgen.

Och vet ni vad som väntar sen? Långledigt igen! Helt fantastisk skönt med ledigt nio dagar var tredje vecka. Jag är så glad att jag tog chansen och slängde i väg den där ansökan i våras. Trivs mycket bra på mitt nya jobb, det börjar bli lite bättre ordning. Rutiner fattas fortfarande på vissa områden men det kommer är jag säker på. 

Mina jobbarkompisar på natten har jag än så länge bara träffat två utav, två nattsyrror som båda är toppen.Vi jobbar bra tillsammans. Huset är långt i från fullbelagt. Tre avdelningar gapar fortfarande tomma. På "mina" två avdelningar jag ansvarar för har jag totalt 13 stycken att se till. Än så länge har det gått bra. 

Helgen som nyss passerat har varit jättekul. I lördags var vi till Ingrid som bjöd oss på en fantastiskt god trerätters med tillhörande fina viner. 

Förrätten var någon liten röra med rökt kött och något mera som jag glömt på en rostad rund brödbit tillsammans med sallad och tomater. Varmrätten var en kreolsk gryta med ris, oj vad mycket gott det var i den.  

Allt var så gott! När sedan desserten till kaffet dukades fram dog jag lite....en sinnessjukt god chokladfudgetårta. Var absolut den godaste kladdkakan jag ätit och då har jag ätit många, tro mig.

 
 Alltså...hur underbar är inte den här kvinnan? Ingrid öppnade helt plötsligt sin egen lilla bar och det dröjde inte länge innan beställningarna rullade in. Jag valde en Apple Pie Martini, som slank ner snabbt. Hann faktiskt få i mig en Pink Gin också, bäst att passa på. Båda drinkarna var såklart magiskt goda!


 
 Sen var det dags att börja spela spelet "När då då?" där det gäller att ha koll på årtal, när något specifikt hände m.m. Kan säga så här, det blev många diskussioner, skratt, protester, mer skratt och även en del fuskanklagelser. 
Fnissar fortfarande åt när Rudolf läste lite galet på frågan som Niclas skulle svara på. Det handlade om en FÖRARLÖS Cortina men blindstyret läste FÖRÄLDRALÖS Cortina. Viss skillnad! Bilar kan säkert vara föräldralösa dom med.
Vem vann då? Jag såklart, vem annars? Vi spelade tre omgångar och jag vann alla tre, är man begåvad så är man.
 

Idag sov tog vi sovmorgon ända till 8.00! Rudolf  hade en del kvar att göra med gårdagens påbörjade båthusbyggande medans jag väntade på att få Carlos levererad till mig. Han och småsyskonen hade tillbringat lördageftermiddagen och natten hos farmor och farfar medans ordinarie vårdnadshavare roade sig med en hundramilaresa med resultatet ganska tomt på kontot men fullt i bilen efteråt.

I dag tog jag över frallan medans småflickorna stannade hos farmor och farfar som hade en mysig söndagsutflykt inplanerad.
Toppenväder idag, Carlos låg ute och solade nästan hela dagen. Bäst att passa på snart är det väl tre meter snö och 10 minus. Inget en normal människa kan längta efter.

Själv längtar jag efter sängen just nu. Dags att knyta ihop säcken och säga godnatt. 

GoDnATt ❤

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar