26 september 2020

ViVarPåSkansenOchDrogApornaISvansen


Efter 14 timmars sömn i natt känner jag mig hyfsat utvilad. Anledningen till att jag somnade 19.00 i går kväll och vaknade 09.00 i morse var enkel och en smula dum också.
Jag ville nämligen passa på att tillbringa gårdagen på Skansen med Emilie, Stella och Alessia. Förskolan var stängd för planering och vi ville hitta på något skoj så Skansen fick det bli. 
Sen att jag hade jobbat natten innan var väl inte det smartaste men någon gång i bland sådär kan man fuska men bra är det inte, det är jag väl medveten om. Klart det känns att var vaken i 28 timmar, men att få chansen att få en heldag med dom jag gillar mest övervinner tröttheten.

 
Vädret var det bästa, sol och 18 härliga grader och lemurerna hade det mysigt i solen. Vi började med att luncha på Bollnästorget innan vi gick vidare för att titta på djuren. Alessia lät som en gammal grammofonskiva som hakat upp sig..."ska vi gå till bilarna nu?" Hon var mest intresserad av att åka bilarna som hon såg lastades av och förbereddes på dansbanan medans vi satt och åt.

Undrar hur många gånger hon sa just ordet bilarna? Lilla biltokiga Alessia ❤ När vi gått en sväng och sett dom flesta av djuren gick vi tillbaka till.....gissa? Bilarna såklart, nu var det ÄNTLIGEN dags. Alessia var mer än redo kan man lugnt säga


Stilstudie på två mycket glada barn. Alessia var jag lite orolig över om hon skulle fixa att styra och samtidigt gasa själv men det var nemas problemas. Hon körde som en gud och mestadels i cirklar i vänstervarv. Ser ut som det bara är två bilar i gång men det var många andra fordon som körde mot trafiken och hur som helst. Till och med utryckningsfordonen körde hur som helst, Alessia krockade, som tur var lite lätt med en fartdåre i en polisbil.

 
Mycket var stängt på Skansen efter som det hör och häpna pågår någon slags.....eehhhh, vad heter det måste tänka......PANDEMI var det ja! Höll på att glömma är inte så ofta men hör det ordet, helt nytt för mig.
I stället för ponnyridningen fanns det käpphästar för utlåning som man kunde hoppa en liten bana. Det var kul! Jag provade givetvis inte. Är allergisk mot hästar och hade jag provat hade jag säkert trasslat in mig i det enda ben häststackaren hade.
 

Det blev mer bilåkande för Alessia som vant styrde med en hand medans hon vinkade till publiken med den andra. Stella valde den traditionella hästkarusellen och sedan åkte dom lite andra fartvidunder tills åkbiljetterna från senaste besöket i maj var slut. 
 
 
Dagens gåta: Nämn tre olika sinnestämningar ni hittar i denna bild. Okej, här kommer svaret! 
Tröttmössan till vänster i bild: GLAD
Flickebarnet i mitten: SUR som gick över snabbt
Lillfisan till höger i bild: Lite lätt FRUSTRERAD eftersom hon inte fick köra Skansentåget som hon hade tänkt. Alessia hade inga som helst planer på att ta plats i samma vagn som vi utan ville såklart köra tåget själv eftersom chaufförsplatsen ändå var ledig. Men med tanke att hon tidigare bara kört sin bil runt runt i vänstervarv kan vi nog vara ganska tacksamma att chauffören dök upp till slut. Annars hade vi säkert hamnat i ankdammen, hos grisarna eller i det intilliggande korvståndet.



 
Vi avslutade besöket med att lämna Emilie på en parkbänk medans vi andra gick in på Akvariet för att spana in ormar, kackelackor, råttor, krokodiler, lemurer och annat skoj. Emilie har en ganska stor släng av ormfobi och i hennes pågående välsignade tillstånd som hon ännu drygt en månad till fortfarande kommer befinna sig i vore det en dum idé släpa med henne in där. Hon fick sola sig, passa väskorna, reta sig på folk och blippa på mobilen istället.
 
Vid 15.00 stängde Skansen och vi kände oss som tur var klara och redo att åka hem. Himla skönt att bara gå några hundra meter till bilen och slippa trassla hem via spårvagnar, pendeltåg och bussar. 
Väl hemma blev jag serverad Rolftrillade köttbullar med Rolfstampat potatismos, älskart! Sen var det godnatt för undertecknad.
 
Nu ska vi strax bege oss till världens bästa Ingrid som just i kväll har öppnat en illegal spelhåla....pssst, säg det inte till någon.
Kalasmat blir det garanterat och vi tar våra apostlahästarna och möter upp Niclas, Inger och Musse i allén om exakt 45 minuter.

HÄÄÄÄJ!


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar