21 september 2020

TjejerPåStanDag


En vecka sen sist och finns det möjligen något nytt under solen att förtälja?  Det ska ni snart bli varse om OM jag får till det här. Blogger/Blogspot har tydligen gjort om sidan och jag fattar inte ett dugg, bilderna hamnar inte där dom ska och jag blir sur. Fattar inte hur jag flyttar dom eller ändrar raderna i det jag skriver. Sjukt irriterande! Känner jag någon som kan sånt här? Någon som kan hjälpa mig flytta bloggen till någon annan....heter det portal? domän? bloggsida? Herregud vad jag inte vet ett smack om sånt här. Det enda jag vet är att jag i alla fall vill fortsätta med mitt dagboksskrivande.

Hade några halvrisiga dagar med rasp i halsen, droppande näsa och trötthet de luxe. Mot slutet av veckan kände jag mig bättre som tur var.

Haft mystid med lilla deltidskissen Cesar som är här nästan varje dag. Svårt att veta när vill komma in till oss eftersom vi numera har altandörren stängd. När det var varmare hade vi alltid en utav glasdörrarna till uterummet lite på glänt så han kunde komma och gå som han ville. Jag har sagt åt honom att jama så vi hör honom men tydligen jobbar han inte så.


 

 

I lördags följde jag med Stella och Emilie till stallet. Är fantastiskt roligt och se Stellas utveckling, hon har blivit jätteduktig på detta år som hon ridit.  Men med dryga månaden kvar till lillebrors ankomst blir det ibland tufft för Emilie och magen att hänga med bredvid Stella och hästen. Som tur var finns det stallvärdar som hugger in och hjälper till och avlastar Emilie när det behövs. Själv är jag inte direkt till någon hjälp, jag är mest livrädd och i vägen. 


 

 

 

I går var det äntligen dags för årets upplaga av Stella-och-mormor-på-stan-dag. Som hon har väntat. En dag då vi firar Stellas födelsedag med shopping på stan. Bättre att hon får vara med och köpa det hon vill ha istället för att jag ska försöka hitta något passande med risk att hon får dubbelt av det. Vi började med ett besök på Naturhistoriska Museumet och dinosaurieutställningen.

Men precis innan vi kom dit hände något riktigt läskigt. Vi bevittnade nämligen på väldigt nära håll hur en buss prejade en man på rullskidor så han ramlade i backen. Jag skrek och mannens fru skrek (även hon på rullskidor) och jag försökte snabbt "vända" på Stella så hon slapp se om/utifall han skulle krossas av bussens bakdäck. Hade kunnat gått riktigt illa men som tur var gick det bra. Antagligen måste mannen varit i chaufförens döda vinkel och totalt osynlig för honom. Kan väl enkelt säga att han hade änglavakt.


Själva dinosaurieutställningen var bra men väldigt liten. Gick ganska snabbt igenom den. Det trista var att många utav dessa skärmar som satt vi varje djur inte fungerade. Gick alltså inte att läsa om dom olika arterna.

Roligast tyckte både Stella och jag montern med den "sovande" lilla dinobebisen som rörde sig lite då och då och sen montern med dom nykläckta dinoäggen. 

Vi åt lunch på Restaurang Fossillen som låg längst ner i museumet, ingen höjdare direkt. Jag åt någon slags fiskgryta som inte smakade så mycket medans Stella beställde pannkakor.

Tillbaka till bussen och in mot stan igen, nu skulle här shoppas. Vi gick från Odenplan till Gallerian där jag hade spanat in en leksaksaffär som jag gissade Stella skulle gilla. Och det gjorde hon såklart. 

Trodde att hon skulle stanna länge vid Barbieavdelningen men icke, det blev lite andra smågrejer hon ville köpa. Billigt för mormor den här gången! Gissade att hon ville stämpla in Barbiehusbilen för 899:- men det var tydligen fel färg på den. Ibland har man tur...hihi!

Klädinköp stod näst på tur. Gick tvärs över gatan och in på H&M där hon vant gick omkring och sonderade terrängen. Hon valde en stickad tröja, ett par leggings, en klänning, sju trosor, två par strumpbyxor, tre par fingervantar och en tröja till Alessia. Nu hade jag två tunga kassar att bära....och det var dags för välbehövlig glasspaus och vila. Det kostar på att shoppa med en nybliven sexåring ❤



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelato, svårt att välja bland alla olika sorter.

 

 

 

Helt plötsligt hade vi lite tid över. Vi satt en stund i Kungsträdgården och tittade på duvor, folk, livet och vattnet. Bordet på Pinchos var bokat till 16.30 men i och med museumbesöket gick fortare än vad jag planerat hade vi lite tid att slå ihjäl. 

När solen försvann blev det kallt och vi gick en liten sväng innan vi satte fokus mot Pinchos liiite tidigare än vi skulle. Som tur var fick vi komma in trots vi var en halvtimme tidiga. 

 

 

 

Pinchos gillar vi, Stella gillar att bläddra i appen bland menyerna.Vi beställde inga "sura" drinkar den här gången utan höll oss till vatten från kranen. 

Efter fyra smårätter var kände vi oss mätta och nöjda. Vi hoppade till och med desserten. Stella var sugen på kexchoklad så då bestämde vi att vi skulle köpa en sådan på väg till tåget och ha som färdkost.

Vi var riktigt trötta när vi kom hem till Kungsängen efter en 10 timmars stadsutflykt, det tar på krafterna men kul hade vi, hela tiden! Stella visade alla sina inköp och Alessia blev glad för sin tröja och sin lilla paljettkatt som Stella köpt till henne.


                                                            Kungsgatans shopoholic ❤

Nästa år tror jag vi uppgraderar Stella-och-mormor-på-stan-dagen till Stella-och-mormor-på-stan-och-övernatta-på-hotell-dygn.  Kan vara skönt att vila emellanåt och slippa släpa på tunga kassar. Stella gillade idén såklart.

Nu lägger jag ner det här. Inlägget ser för eländigt ut. Bilderna är inte där dom ska tillsammans med texten. Går inte att lägga in flera bilder samtidigt och flytta dom till där jag vill ha dom. Galet irriterande!

Hej från mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar