1 februari 2021

BraHelg

Min lediga helg gick som alltid i raketfart. Det har varit en kall helg men väldigt bra ändå. Ville väl helst inte vistas ute alls när det har varit mellan 11-14 minus och tre meter snö. Jag fungerar bättre när det är varmt.

I fredags sov jag för en gångs skull länge efter jobbet, vaknade inte förrän vid 16.00.  Gjorde inte så mycket mera än att fixa middag, dricka rödvin och ligga framför brasan.

 

I lördags var vi hembjudna till Ingrid, bland det bästa jag vet eftersom jag vet att hennes kokkunskaper är något utöver det vanliga. Vi pälsade på oss så mycket det bara gick, kastade oss ut i dom bistra 11 graderna och satte fart. Rolf gick i ett tempo som jag inte kunde hänga med alls i med mina halta och värkande knän och höfter. Vi kom fram 3 minuter innan utsatt tid men som tur var blev vi insläppta.  Gillar min rosa mössa med apor på, tack Anne.

Såklart blev vi inte heller denna gång besvikna på allt gott Ingrid bjöd på, det var så gott! Tog inga bilder, hanns inte med. Hade mest fokus på maten och det goda vinet och champagnen till tilltugget och förrätten. Efteråt spelade vi "När då då?" och vi blev totalt utspelade, Ingrid vann alla fyra omgångarna. Hon kan allt den kvinnan!

Söndagen ägnades.....hör och häpna till utevistelse! Stella och Alessia skulle åka skridskor på Kungsängens IP och Rudolf blev sugen på att visa sina konster. Men först måste hans gamla skridskor slipas. Jag hade sett en tjej på Facebook som skrev att hennes pappa som var en gammal hockeymaterialare slipade grillor i sitt garage nära IP. Vi bokade tid hos honom 14.00 eftersom Emilie hade bokat istid 15-16.30. Blev ju perfekt tajming. Hann även med en tur till Lidl för potatisinköp.

Själv avstod jag från att åka, hade gärna velat eftersom jag tycker det är jättekul att åka skridskor. Men med alla mina krämpor vågade jag helt enkelt inte. Var rädd att ramla och bryta lårbenshalsen eller någon handled. Har som ni vet gipsfobi, näää då höll jag mig hellre på sidan av och tittade på.

Tjejerna var laddade när dom kom. På med skridskor och hjälm sen var dom på isen. När solen försvann blev det kallt och mina tår började kännas som isbitar. Vi gav upp och åkte hem och det var nästan att jag stoppade in tårna i braskaminen. Frös hela kvällen under filten kan jag erkänna. Får nog se mig om efter bättre saker att ha på fötterna. 

Nu kommer det lite bilder!

Libapizza och italiensk rödvin bestod fredagsmyset av.

Rolf har handlat ägg. 84 stycken för att vara exakt. Räcker väl en vecka eller så, vi äter massor med ägg. Extra goda är dessa som vi alltid köper hos Magnus på Humparboda Lantbruk i Sigtuna. Tjusig bild på papperskassen, där ingick vi äktenskap en gång i tiden. Alltså inte i kassen utan i Sigtuna Rådhus. Svinkallt den dagen med minns jag.

Glada barn! 

Som tur var tog han i alla fall av sig skridskorna när vi åkte hem. Hjälmen skulle lätt platsa på ett museum. Kanske eventuellt Rudolf också?

Häj!

Ewa

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar