16 februari 2021

KorvSemlorOchTigerkaka

Fettisdagen eller heter det semmeldagen? Stavas det med ett eller två M? Tror det verkar vara valfritt faktiskt om man som jag har svart bälte i att googla.

Emilie, Leandro, Carlos och jag hälsade på mamma idag på eftermiddagen. Hon blev överraskad och såklart glad när vi kom. Första träffen med lillprinsen och hon tyckte han var så fin. Emilie har hon inte sett sedan januari 2020. Kom liksom något emellan...

 Emilie hade bakat minisemlor som var alldeles perfekt i storlek. Traditionella med mandelmassa och lättvispad grädde. Dom var så små och lagom att man bara var tvungen att ta två. Min andra åt jag hemma, fick nämligen doggybag med mig hem av Emilie. Men såklart är det till Rudolf också, trots att han inte är så förtjust i semlor vet jag att dessa små kommer han att äta till fikat senare i kväll, om han håller sig vaken vill säga. Brukar vara lite si och så med den biten.

Mello i lördags, deltävling 2. Jag stack iväg till lilla familjen i Kungsängen och tittade med dom. Alessia hade stämplat ut redan när jag kom. Hon låg i soffan och sov sött som en liten söt gris. Men hon vaknade lite senare när Emilie dukade fram snacks och godis. Stella hjärtröstade maximalt på alla bidrag från min telefon och Alessia gjorde likadant fast med Emilies telefon.

Jag hade min vana trogen lyssnat på 30-sekundersklippen och fastnat för Dotter, resten var väl inte mycket att hänga i julgranen. Kände på mig att "tanterna" som Stella kallade Ewa & Eva skulle ta sig vidare. Det brukar alltid vara så att veteranerna går vidare. Vem har glömt Owe Thörnqvists medverkan för några år sedan t.ex?

Men satte trots det 7 av 7. Annars tyckte jag programledarna var sjukt roliga den här gången. Mycket flams men även mycket skoj! 

Mormors lilla förstfödde barnbarn har fyllt 8 år. Grattis min lilla gosefis 💙💗💙 you are my number one!

I söndags klädde jag på mig allt jag hade, det vankades utevistelse med barnbarnen. Som tur var så var det bara 3 minus och jag frös faktiskt inte en endaste gång. Till skillnad mot för några helger sedan då vi skulle åka skridskor i 12 minusgrader. Då trodde jag verkligen att jag så sakteliga skulle frysa ihjäl, i alla fall om tårna. 

Det enda som kan få ut mig en vinterdag är barnbarnen. Skulle aldrig någonsin komma på idén själv. Nä, fy! Men kallar barnbarnen då rycker jag ut. Körde lager-på-lager-principen, det har jag hört ska vara ett vinnande koncept. Och javisst, det funkade men helvet..var orörlig jag blev. Såg ut och kände mig som en Michelingubbe.

Vackert är väl ett passande adverb på den här bilden?

 
Bergsgetterna, i alla fall Alessia hade packat för övernattning. Hon packade nämligen upp boken "Godnattsagor för rebelltjejer" ur sin ryggsäck där på bergets topp. Älsklingen 💗 
 

Prins Gomez sov sig igenom hela utflykten.

Korvgrillning ur barnperspektiv d.v.s. att efter högst två minuter glatt utbrista att korven färdiggrillad...haha. Jag gillar kall korv sa Stella och åt nog i alla fall tre eller fyra stycken. Alessia som inte gillar korv hemma vid middagsbordet åt ett par stycken utomhus som friluftsmänniska. Allt smakar bättre utomhus tydligen.

💕💕💕











Vi avslutade denna mysiga dag med fika och tigerkaka som Emilie bakat. En mycket bra dag och vi somnade ovaggade framför brasan när vi kom hem.

Det här gör vi om och hoppas att Erika kan vara med då när hon blir frisk. Saknade henne 💗

Tänk att nu är min långledighet över för denna gång. I morgon återgår jag in i smedjan igen. Känns bra! Och det är ju faktiskt bara 1,5 vecka till nästa långledighet. 

Ha det bra!
 /Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar