20 augusti 2016

Härvareparty



Om ni undrar varför vi ser sura ut så är det för vi är hungriga!  I går var det personalfest för alla anställda inom Håbo kommun. Skoj som attan trodde jag och flera med mig. Har hört talas om att dessa kommunfester är förbaskat roliga med välkomstdrink,  sittande middag, rusdrycker, underhållning, liveband, DJ och till och med lite brutna ben.


För mig var det premiär och jag fick en s.k mingeltallrik redan strax innanför entrén i näven.
Mmm, gott! Ett halvt ägg med skagenröra, en liten ostbit, någon ihoprullad liten salami, en liten laxbit, en klick guacamole, någon tartar och lite nachos. Märker ni att jag skrev ordet litet många gånger? Allt var litet.
Men en mingeltallrik sväljer man ganska obehindrat och jag och alla mina kompisar (ja, jag har kompisar) undrade när varmrätter skulle serveras. Det visade sig att det blev ingen mera mat, denna fabulösa mingeltallrik var det enda.
Jag var vrålhungrig, hade endast ätit en macka till lunch eftersom det stod på inbjudan att en buffé skulle serveras. Undrar fortfarande var buffén serverades, inte var det på Aronsborg i alla fall.


Just ja, vi fick dessert också. En liten kladdkaka på ca 4 x 4 cm med en syfilis, nej physalis på, mums! Den fick man i och för sig ta själv så många hämtade flera gånger för att stilla värsta hungern.



Roligast var att träffa alla mina arbetskompisar. Här är några av gänget jag jobbade med innan jag började på Solängen. Magnus! Lilla Magnus med skägg som jag jobbade jättemycket med under Pomonatiden. Och Jakob som jagade Pokemons hela kvällen nästan.



 Klockan 20.00 tog rosevinet slut i baren och klockan 21.00 var det dags för den stora oerhört roliga underhållningen som utannonserades.
 Jodå, allt är relativt men att se fem chefer eller typ halvchefer stå på scenen och sjunga ett Astrid Lindgrenmedley utan vare sig mikrofon, musik eller högtalare tyckte i alla fall inte jag var speciellt skojigt. Var pinsamt och luktade skolavslutning i trean.
Jag skulle vilja varit med på mötet som festkommiten hade när festen planerade i våras..

A: Vi måste ha någon underhållning också!
B: Ja, vi kanske kan hyra någon ståuppare, illusionist eller någon annan skojig prick?
A: Ja, det blir perfekt men blir det inte lite dyrt?
B: Jo, vi måste nog tänka på kommunens haltande ekonomi. Kan inte cheferna sjunga något tro? Helst acapella, det är billigast.
A: Ja! Det blir superbra!
B: Ett sommarmedley med sånger av Astrid Lindgren kanske?
A: Klubbat!



 Roligast hade vi innan när vi var hemma hos Marie hela gänget. Nästa år ska vi stanna där, på förfesten har vi bestämt. Och kanske någon av oss kan sjunga ett litet medley då för resten?

Och med detta gnällinlägg vill jag säga att detta är min personliga uppfattning om tillställningen på Aronsborg och JA, man har inte roligare än man gör sig.
Jag var hemma vid 22.00 och lagom till OS-finalen i fotboll blev det te och mackor.

Ikväll blir det skojigare, vi ska på Diggiloo som så många gånger förr.
Just ja, bilderna är från Anne och Jakob, tackelitack.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar