11 augusti 2016

StellaMoohaaJikaOchMojmoj


 Vi har haft två underbart roliga dagar (och en natt) med Stella. Intensivt, men så kul.  Jag hänger inte riktigt med i hennes springtempo ännu. Så det var skönt att storfavoriten Moohaa och Erika också varit med och roat barnet. Hon är snabb när hon sätter fart.

I tisdags åkte vi till Kungsbyns Djurpark. En djurpark som vi besökt en gång tidigare och jag gillar den. Jag gillar inte djurparker egentligen, tycker att alla djur ser så ledsna ut. Men den här känns definitivt inte som en traditionell djurpark. Här går djuren i jättestora häng (vilket ibland gör att man inte ens ser dom för dom är så långt borta) och det finns inga ledsna isbjörnar, tigrar, lejon, elefanter eller så.



Kamelerna mådde prima, dom hade till och med en kamelbebis som var så gullig


Första gången på en en hästrygg. Inte det minsta rädd, på med hjälmen och sen utbrast hon "galopp, galopp!" vilket hästen som tur var inte fattade. Jag var skitorolig (är rädd för alla djur som är större än en myra) ropade till Rudolf arton gånger "HÅLL I HENNE!"

Ett fjuttigt varv sen var det roliga slut. Stella ville "mera" men man fick tydligen bara rida en gång per person. Lite snålt tycker jag eftersom det knappt var någon kö alls.



 Vi fick en katt i släptåg, han följde med oss vart vi än gick. Tror Stella tyckte katten var roligast av alla djur i parken, förutom hästen då förstås.
Hon ropade på "katten" och skulle klappa hela tiden. Dessvärre var den skadad, det rann lite blod bakom ena örat så vi sa till två djurvårdare som kom förbi. Katten tillhörde inte djurparken utan bodde granne med den, men ägarna visste om skadan tydligen. Och varför gör man inte något åt saken då? Katten såg som tur var ut att må bra, han skuttade in till älgarna och drack deras vatten, besökte rådjuren och ankorna. Måste vara toppen att bo granne med en djurpark.


Vindrufs i åtminstone en kalufs, gissa vilken?


Tvångsgroupie i klapphagen 


Alltid glad! 

 


Här ser till och med morfar glad ut, trots att jag står en bit ifrån och gapar "HÅLL I HENNE!" med stora bokstäver.

  Lemurerna var spännande och framförallt tysta den här gången. 
Förra året vi var här så skrek dom och Stella i kapp.


 

Nöjda efter ett par timmar så åkte vi hemåt. Stella sov en välbehövlig timma. Det gällde att vara pigg till kvällen då hon skulle sova hos oss. 

Nattningen tog en dryg timma efter att ha läst Emma Tvärtemot ca 12 gånger, sjungit Var bor du lilla råtta tills halsen min kändes sårig, så somnade hon. Hon sov som en propeller och jag fick vända henne tillrätta ett par gånger för att få plats själv. Nu har vi i och för sig en väldigt bred säng. Men se det märktes inte. Stella och jag delade väl på ca 60 centimeter och Rudolf på resten. Hon sov bra, vaknade till en gång, satte sig upp, utbrast MOOHAA och la sig ner igen. Vid 7-tiden var det färdigsovet. Glad och nöjd väckte hon morfar och sen var det full fart igen. Lilla gullunge!

Roligaste var när vi släppte in Gustav när vi gått upp. Stella satte handen i luften och sa "TJA" lite lätt nonchalant till honom...haha.

 

Gårdagens utflykt gick till Skokloster. Hade tänkt fortsätta på djurtemat men det visade sig att 4H-gården var stängd. Lite getter i en hage var allt vi fick se, men det räckte. Stella var nöjd. Behövs inte så mycket i den här åldern. Vi fikade i blåsten på Skokloster Macken innan vi åkte hemåt.

 

 Pannkaka, hallonsylt och vaniljglass till lunch smakade bra, tre pannkakor slank ner.


Sen bäddade hon ner morfar på golvet, trodde ett tag att hon också skulle somna men icke. Det är mycket spring i dom där små benen.

Längtar så efter henne men redan i morgon ska hon vara här hela dagen igen. Undra vad vi ska hitta på då?
Och hoppas min förkylning inte blir värre, mår lite halvdålig med hosta och allmänt hängig. TAck gode gud för Alvedon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar