18 augusti 2016

RäkorRödvinOchFusk



I går var vi på äventyr. Vi gick ombord på M/S Havsörnen vid Kungsängens brygga. På bokningen stod det att båten skulle heta M/S Sjösaga så redan där var det ett fel.
Skulle tro att den här skorven var något mindre än Sjösaga och jag fick en smått klaustrofobisk känsla i kombination med husvagnssemester på 60-talet och att försöka äta på flygplan, d.v.s trångt.
Fast kul hade vi, trots att det var ont om utrymme, varmt, igenimmade fönster, förvirrad personal, klämkäck trubadur och malliga medpassagerare.

Tog knappt några bilder alls, hade fullt upp med att skala räkor. Kladdigt värre så Rudolf var snäll och langade över ett gäng färdigpillade på min tallrik lite då och då.
Det serverades en ytterst liten ostbit, två sorters såser, gott bröd och en minisallad också.
Efter en stunds hetsätning så infann sig mättnadskänslan så smått och vi gick med stor entusiasm in i det följande musikquizet. 12 frågor med tre alternativa svar.
Det malliga sällskapet bordet bakom oss som döpte sitt lag så påpassligt till Team Räkorna vann efter fusk. Det googlades frisk. Även Team Sundgren-Dahl-Pettersson fuskade någon enstaka gång också erkänner jag utan att skämmas. Alla googlade!

Vi fick 10 poäng medans storfuskarna fick full pott på 12 poäng. Priset var ett presentkort på halva nästa resa om man nu ville åka igen. Vi var inte bittra och kontrade tyst med att vi har råd att betala fullpris, haha!

Droppen var väl ändå när vinnarna bad trubaduren att spela We are all the winners, då var det show, sång och segertecken från det lite lätt överförfriskade laget. Kanske lite pinsamt tycker jag. Men så drack en av kärrin...förlåt damerna rödvin ?! till räkorna också. Ja, ni hör ju, ingen ordning alls.


Räkor fanns det massor av och allihopa smakade gott


Trångt men trevligt!

Annars idag så har jag mest längtat efter barnbarnen. Det var så länge sedan tycker jag. Vill helst se lite av dom varje dag, men det går ju inte. 

Vi har haft lite ärenden att uträttat Rudolf och jag idag och på eftermiddagen blev det välbehövlig vila i OS-soffan. I morgon ska vi baxa in Gustav i buren vid 7.30 OM han är hemma vill säga. Vi ska till veterinären för den årliga vaccinationen. Oj, vad han kommer jama i bilen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar