5 november 2016

UtOchRullaHatt


Haloween?! Tror dom två små skräckinjagande söta flickorna som knackade på dörren på kvällskvisten i går missat lite i stavningen. Jag förklarade vänligt att allt godis var slut och att dom även var ute på fel dag. Det gör inget att godiset är slut sa dom och överlämnade det handskrivna kortet och en torkad ros.
Jag tänkte när jag stängde dörren att nu får vi se om det blir något bus men jag blev väldigt glad när jag tittade ut på verandan en stund efter dom gått. Där låg en liten svart plastspindel, det var allt! Rara flickor, dom hade i alla fall ansträngt sig lite. Tror Stella kommer gilla "pindeln" som hon säger när vi sjunger Imse Vimse.


 I dag är det äntligen dags för oss att åka till kungliga huvudstaden. Jag är inte speciellt sugen på att åka ersättningsbuss mellan Kallhäll och Spånga. Men det är bara att gilla läget. Tror jag ska fråga Emilie om skjuts till närmsta T-bana, kanske Hjulsta. Underlättar massor.
När Rudolf fyllde år så fick han det här kortet av mig med massa kryptiska koordinater. Han förstod inte mycket men nu börjar han bli nyfiken. Han har massa gissningar bl.a att vi ska se Alcazar, Johan Glans, Magnus Uggla eller gå på disco? Ehhh? Disco? Hur tänkte han då?


Vi börjar med att checka in på Scandic Norra Bantorget på Wallingatan. Jag sa till Rudolf att han får inte glömma att packa autografblocket. Årets deltagare i Idol bor nämligen på samma hotell. Fast han såg frågande ut som om han inte ens fattat att vi skulle övernatta. (Tack Sussie L för hjälpen med bokningen)


 Klockan 16.30 har vi ett bord bokat på Christian Hellbergs restaurang Griffins Steakhouse.
Tror jag har läst menyn femtio gånger....vilken mat dom har! Vi kommer nog bli både mätta och belåtna innan vi trippar vidare tillbaka till Wallingatan och Scalateatern......


 ....för att njuta av den här 72-åringen. Fatta! Han är 72 år! Recensionerna av showen är helt  fantastiska och jag är säker på att vi kommer gilla det han bjuder på. I can jive,  I can jive!


Efter en förhoppningsvis skön och snarkfri nattsömn så vankas det hotellfrukost. Får försöka att hålla igen lite på frullen eftersom vi ska avsluta våran vistelse med en brunch på Berns Asiatiska klockan 14.00. 
Den ska vara helt galet bra har jag hört. Brunchen är en julklapp från förra året från våra rara barn, barnbarn och Jogge så det är bäst att hinna nyttja den innan presentkortet går ut i december. Ser fram emot att få frossa bland sushi, sashimi, ostron, dumplings OCH efterrättsbordet! 

Kan redan nu lova er ett mastodont bildregn under söndagskvällen när vi återvänt till hemmet. Erika kommer och bo här hemma och vikariera som betjänt/uppassare/kattkliare/dörröppnare/sällskapsdam till Prins Gustav medans vi roar oss kungligt. Hoppas han inte väcker henne mer än en gång för att bli eskorterad till matskålarna eller sniffa lite luft i dörröppningen.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar