23 november 2016

OsloABBABästaTjejgänget


Vi tog oss en liten tripp till Oslo över helgen.  Flygturen var väl inte den mest angenäma jag varit med om. Det var blåsigt och guppigt så planet krängde hit och dit och upp och ner. Både Anne och jag var halvskraja på gränsen till helskraja. Sussie var lite tuffare och fnissade åt våra förskrämda små skrik/tjut och kritvita knogar när vi höll i oss.
Men som tur var så blev det bättre mot slutet av resan. Och vi kunde andas ut och konstatera att ner kommer man alltid.





















 


Flygtåget tog oss smidigt in till Oslo på en knapp halvtimme och efter att vi checkat in på Scandic St Olavs Plass så blev det middag i hotellets restaurang. Hade inte så mycket tid att gå ut och leta restaurang eftersom vi skulle på ABBA-showen som började klockan 19.00 och var på Edderkoppen som låg inom hotellet. Smidigt att kunna lämna ytterkläder på rummet och bara kliva in och sätta sig.


Alla fyra valde likadan mat, lammfilé med någon god sås, grönkål och en potatis och vitlökhistoria i kopp med chips på toppen. Men hur gott var inte det? En flaska välsmakande italiensk Barbera till det och sen var man hemma.


















 



Men innan vi gick in och satte oss så hittade vi av någon konstig anledning baren?! Norrmännen är finurliga, man kunde köpa en s.k  Icebag som var inget mindre än en plastväska fylld med is och sen valde man vilken flaska som man ville inhalera. Fyra glas fick vi också, tackar. Vi valde bubbelibubbel såklart, dumt att frångå ett vinnande koncept.
Och nu kommer det bästa! Det fanns små söta bord mellan sätena inne på konsertsalen där man kunde placera sina glas. Hur smart var inte det? Inte ofta man får ta med sig drickbart in på svenska konserter.

  

ABBA-showen var fantastisk. 1,5 timmes ren njutning med bara ABBA-hits. Var nog inte bara jag som var hes när det var roliga var slut.


Inger Lise Rypdal, längst till höger i bild fyller 67 år?! i december och jag blev förbannad. Hur i helv.... kan man vara så fräsch? Totalt rynk och skrynkelfri var hon dessutom (vi satt nära scenen) Fuskigt! Och hur orkar människan stå på scenen två föreställningar per kväll?



Efter showen tog vi hissen upp till våning 4 och satte oss i den norska delegationens säng och bubblade vidare.  När Anne och hennes rara kusin Beate drar i gång sitt prat är det inte mycket vi i den svenska delegationen förstår. Vi skrattade mycket när vi inte riktigt hängde med alla gånger.


Vi gick ut en sväng på byen som man säger på norsk. Hittade till gamla anrika vackra Hotel Bristol där vi satte oss i baren och beställde varsin Miss Basil som var väldigt god. Bilden ovan ljuger en del. Tycker att båda ser lite väl trötta ut men dom blundar och min Iphone tar som ni vet riktigt usla bilder.

Efter Miss Basil var det dags att tänka på refrängen, vi är ju inga ungdomar längre, och vi gick hem och bäddade ner oss. Vi sov skönt ända till 9.00 på lördagsmorgonen.

Nu har ni fått se hur vi hade det i fredags på våran lilla resa. Bilderna bråkar med mig och jag orkar helt enkelt inte med resten av dagarna just nu när det krånglar.

 Lördagen och söndagen kommer i morgon eventuellt om Gud vill och byxorna håller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar