27 november 2016

AdventVinTorskTystnadBäBäVitaLamm


Äntligen så kommer här ett litet livstecken från eran favoritbloggare! Har varit lite sliten efter tre nätter på bästa jobbet (Ja, det känns faktiskt en smula bättre nu) Blev så glad i fredagskväll när jag kom till jobbet. Det var fint pyntat på avdelningen med ljusstakar, tomtar, julgardiner m.m. T.o.m julgranen var på plats, i år enbart klädd med gulddetaljer, jättefint. Dom är så bra mina arbetskompisar!


 Lyckades i fredags få upp mina stakar och stjärnor i fönstren. Men själva tomteparaden tänkte jag ta hjälp utav Stella någon dag. Vill skapa långvariga traditioner med henne, kommer till exempel tvinga henne att klä våran julgran varje år tills hon fyller typ 25, haha!


Adventsljusstaken däremot är inte klar fast det är första advent i dag. Finns inga vita blockljus att uppbringa här i kommunen. Tur att jag ska en sväng till grannkommunen söderut i morgon. Där borde det finnas ljus att få tag på. Fyndade en snögubbe på Jysk i dag, 24:- och lyser i tre olika färger, mycket roande.



I dag har min käre make haft TRD hela jäkla dagen. Han har suttit som fastklistrad i soffan och knappt svarat på tilltal. Jag som har svårt att INTE prata tycker det är trist, är faktiskt rädd att min tunga torkar och vissnar. Messade därför till Emilie och bjöd in mig själv på adventsfika. Köpte med mig en påse lussekatter. JA, ni läste rätt...jag KÖPTE lussekatter, har inte varken hunnit eller orkat bakat några. Är väl inte så himla noga eller?

Tog först ut Carlos på en sväng, en väldigt snabb sväng. Nästan världsrekordtid skulle jag tro. Frallan är inte vidare glad i skitvädret som behagade singla ner i form av snö. Han småsprang snabbt ner för trappan mot elljusspåret sen in under närmsta gran och gjorde tvåan snabbare än en gasell. Sen snabbt hem igen, gullefis!

Stella var glad att se mormor, frågade direkt var morfar var. Men jag hann inte svara innan hon själv sa "Morfar jobbar, kommer sen" Där hade hon fel flickebarnet, morfar varken jobbade eller skulle komma senare. Nej, han satt som gjuten i soffan och glodde rätt ut i tomma intet. Min diagnos på det heter helt enkelt söndagsångest.

Vi hade en mysig stund, åt lussekatter och pepparkakor och sen lekte vi i hennes rum. Läste Babblarna sju gånger bl.a.

Dagens middag var skivad lammbog från Humparboda lantbruk. Vi köpte 1, 5 lamm därifrån förra veckan så nu kommer vi nog börja bräka snart....bäääääää!
Rudolf lyckades så småningom frigöra arslet från soffan och ställde sig ute och grillade det lilla lammet som legat i marinad sedan förmiddagen.  Hade för en gångs skulle inget vin hemma?!? Va? Fatta?
Men som tur var hittades en liten Rioja från 2006 i Erikas gamla flickrum när det städades härom dagen. Den la vi beslag på förstås, för det man hittar får man väl ta, eller?
Usch, låter som vi är värsta alkisarna men det är vi inte, lovar. Vi dricker alltid med måtta vem fan den där Måtta är? Känner ni honom?


 Snart blir det Beck på televisionsapparaten. I går låg Gustav så här hela kvällen hos mig, blev ganska varmt efter ett tag. Lilla mammiga killen!




TRD = Tysta Rolf Dagen för er som inte visste det redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar