5 november 2017

ABBALiteGnällOchÄntligenFrieri



I går knappade vi in Dragarbrunnsgatan 32 Uppsala på gps:en eller rättare sagt på två gps:er. Lika bra att ta det säkra före det osäkra och använda två stycken. Snabb incheckning, hissen upp en våning, in med väskan, kissa och hissen ner igen.
Nästa inmatning på gps:en var Storgatan 27 som var en pyttepromenad på sirkalisa 6 minuter.
Vi hade bokat bord på den nyöppnade restaurangen Pong som visade sig vara ett bra val. Vi började med varsin Rossini, jordgubbspuré och mousserande vin, mums fillibabba. Sedan avnjöt vi den asiatiska buffén som innehöll en himla massa godsaker både varma, kalla, dumplings och SUSHI och allt som hör till det asiatiska köket. Jag siktade in mig på sushin som var himmelskt god!


Kunde inte hålla mig ifrån mjukglassmaskinen. Som ni vet älskar jag mjukglass och den här var det perfekta avslutet på en fantastisk middag. Den lade sig liksom som ett tättslutande lock över alla döa fiskar som simmade runt i magen på mig.


Dom 100 meterna det var från restaurangen till Katalin klarade vi, hör och häpna, att hitta till utan gps, kvinnor kan!  1974 Tribute to ABBA var mycket bra men trist nog så var jag inte på topp, min smärta tilltog och jag hade mycket ondare än vanligt. Vi hade ståplats, det var extremt varmt, det började snurra, jag blev kallsvettig och illamående, jag såg vita och blåa blixtrar framför ögonen och insåg snabbt att jag höll på att svimma. Satte mig rådigt pladask på golvet och mina vänner agerade snabbt.
Erika sprang till baren och hämtade kallt vatten medans Syster Anne höll koll på mig. Efter en stund kändes det lite bättre och jag kunde ställa mig upp igen. I pausen var vi ute i friska luften och sen när akt 2 skulle börja valde vi att stå längst bak där det inte var riktigt lika varmt.
Det var lite obehagligt kan jag erkänna och jag blev rädd. Jag har aldrig, vad jag vet, svimmat tidigare och jag trodde först att det var en stroke eller något...usch. Kände lite i dag på eftermiddagen också när jag var hos mamma att jag blev yr och kallsvettig. Ska ta det med min doktor i veckan, vill kolla om det har ett samband med min konstanta smärta. Jag tror i alla fall det.


Är folk inte läskunniga i Uppsala?

Många fel på den här bilden!

Efter konserten tog vi en liten omväg till hotellet, missade en gata såklart för att gps:en hade somnat.
I receptionen tog vi med oss varsin kaffe och Japp upp till rum 112. Då mådde jag som tur var som vanligt förutom smärtan då förstås. När man bor på hotell med Anne så är det tur att hon har samma rutiner som jag, nämligen att ett fönster måste vara öppet. Vi måste ju kunna andas obehindrat. Vi märkte ganska snart av nattlivet utanför men till slut somnade vi för att sedan väckas klockan 6.30 av att gatan utanför sopades av en sådan där bil som LÅTER NÅGOT FÖR JÄKLIGT. Haha, kunde inte annat än fnissa åt eländet.
Efter en god och lång frukost checkade vi ut och åkte hemåt. Älskar att göra såna här utflykter med bästa vänner lite då och då. Livskvalité är viktigt.


❤❤❤❤❤ Dom här då ❤❤❤❤❤
I går blev Emilie grundlurad av Jogge. Han hade ordnat så att barnen var hos 
farmor och farfar, köpt fina blommor, lagat en trerätters och inhandlat en tillfällig förlovningsring. 
Om han gick ner på knä och fria låter jag vara osagt.

GRATTISGRATTISGRATTIS

Det vankas alltså bröllop så småningom, underbart! Jag kommer, skriv upp mig.
(Bilden ovan är från november 2011 ifall någon nu undrar)

Dags att sova, i morgon är det måndag och dags för sjukgymnastik som vanligt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar