30 november 2017

WenngarnsBageriBästIStadaAllaKategorier

I morse alarmerade telefonen redan 5.30. Arlandaexpressen hade en körning av bästa vänner och resväskor med hämtning strax efter 6.00.
Rudolf bjöd in till frukost på Wenngarns Bageri på tillbakavägen. Lyckades med konststycket att missa avfarten in till vackra Wenngarn och fick således hitta en bra vändningplats och åka tillbaka. Skyller på dåligt mörkerseende i kombination med halvtaskiga halvljus. Bra musik på radio var det också.
Har tjatat om det här fantastiska bageriet förut och har ni inte redan hunnit varit där så är ett besök väl värt att rekommendera. Det är lite som att komma in i en godisaffär, svårt att välja vad man vill ha. Vid större event öppnas det gamla vackra stallet upp bredvid så sittplatser till alla brukar inte vara några problem. Idag var det ingen rusning, kan bero på att det inte hade öppnat ännu.

Det är så mysigt, fint och hemtrevligt. Maria har dessutom julpyntat och fixat vilket gör det om möjligt ännu mysigare. En härlig atmosfär med världens bästa Maria och Krister vid rodret. Ett generöst par som dessutom håller oss med färskt matbröd, bullar och annat kolhydratrikt gott i parti och minut. I går kom Rudolf hem med en hel kasse av godsaker OCH två lussekatter som inte behövde ligga kvar i påsen alltför länge. Jag älskar lussekatter medans Rudolf inte gillar saffran. Tryckte tämligen obehindrat i mig båda två till kvällskaffet i soffan. Supergoda såklart som allt annat!
Wenngarns Bageri kommer självklart fortsätta vara mitt favoritfik trots att nu Rudolf slutar på Wenngarn vid årsskiftet.
Vackra, vackra Wenngarn som jag älskat detta ställe. Hoppas känslan, atmosfären, mystiken, lugnet, trivseln och allt annat kommer finnas kvar trots diverse kommande omorganisationer. Vore ledsamt annars.

Här kommer lite suddiga morgonbilder:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar