21 april 2019

LedigaDagar




 Långledigheten försvann lika snabbt som den kom, i morgon är det dags att ikläda sig kommununiformen och tjäna brödfödan igen.
Jag har haft en mycket bra ledig vecka, med fullt upp hela tiden. Med bara roliga saker ska tilläggas.
I onsdags hämtade jag Stella och Alessia från förskolan. Det är så kul att se hur glada dom blir, springer emot mig med öppna armar och ropar "MORMOR" med stora bokstäver. Finns inget bättre!
Vi åkte hem och öppnade upp sandlådan och lekte en stund medans Carlos solade.
Hann med att äta varsin glass i solen också, det ska man göra när det är sol!

I torsdags tog jag med mig Rudolf till stora staden för lite rajtantajtan. Som tur var skjutsade Emilie oss till Hjulsta eftersom SL just denna helg valt att ställa in pendeltågen på vissa linjer. Hade tagit oss 1 timme och 46 minuter till stan med ersättningsbuss, och det hade blivit knappt om tid för den planerade middagen innan.


Men nu var vi plötsligt ute i väldigt god tid och slank därför in på Rival. Ett glas cava och ett glas öl hann vi med i deras nya bar på entréplanet innan det var dags att gå runt hörnet på huset till Ramblas och det bokade bordet 17.15.










Tapas, Rioja och hungrig make. Vad kan man mer begära? Vi åt så goda tapas. Griskind! Har ni testat det? Oj, vad gott det var, allt smakade förresten fantastiskt gott. Lyxade faktiskt helt ärligt till det med en chokladfondat med vaniljglass till dessert, helt onödigt men gud så gott.



Vi hade toppenplatser på rad 6. Men trots det blev inte bilderna bättre än så här. Världens bästa Carlsson var jättebra och jag var svettig och hes i halsen när dom dryga 100 minuterna var slut. Ljudet lite sämre på Rival men vad gjorde det, jag hör ju fortfarande inte fullt ut på vänster öra efter öroninflammationen.
Han sjöng en del Alcazarlåtar, lite ABBA, sina största hits och sen faktiskt några fina låtar jag aldrig hört. Skulle lätt kunna se showen igen i höst när den kommer till Cirkus, väl värd att se.

Hem i kvällstrafiken gick det lätt. Emilie var snäll och hämtade oss vid Hjulsta tunnelbana. Payback time!?


Långfredagen åkte vi till mamma/mormor/gammelmormor och hälsade på. Alessia var hemma med Jogge eftersom hon inte var riktigt kry.


Vi fikade och pratade i dryga timmen och Stella diskade noggrant som vanligt efter oss.







 Vi åt årets första men långt ifrån sista mjukglass och tog gulliga selfies.


Erika stannade på middag och Rudolf drog igång grillen medans jag testade att göra krossad potatis med örter och vitlök. Var supergott!
Nu ska jag gå ut i solen och tina upp mig lite.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar