22 april 2019

Påsken2019

 Idag är det en annan dag, nämligen annandagen. Påsken är inget vi direkt firar med pompa och ståt. Alessia och Stella fick såklart påskägg, varsitt stort med bra-att-ha-grejer i och varsitt litet med godis till Stella och majskrokar och bokstavskex till Alessia.
Mina stora barn och Rudolf fick lotter och en varsin påskhare. Blev dessvärre som alltid inga högvinster.


Gustav njuter! Äntligen kom sommarvärmen, som han han väntat och längtat.


Såklart gömde jag äggen och försökte mig på en skattkarta. Och tro det eller ej så hittade dom sina ägg. Var i och för sig inte så svårt eftersom både jag och Emilie var med och styrde in dom på rätt väg. Och för er som undrar vad "svamp" betyder så är det vår lilla uteplats på baksidan som ser ut som ett stort jätteparasoll/svamp. Rudolf byggde svampen för många år sedan och den är faktiskt ganska rolig. Mest var det för att vi skulle kunna sitta i skuggan när vi åt, på vår framsida är det sol hela dagarna och det blir för jobbigt att sitta och äta i solgasset. Vi sitter numera sällan där men borde kanske fixa till den i år med nya dynor och pynt.
 

Hade som alltid köpt för små ägg men det löste sig med lite julklappssnören


Allvarlig Alessia, ovanligt ❤
 

Stella fick sin efterlängtade kassaapparat som jag köpte på Gekås. Oj, vad hon tyckte den var kul. Vi lekte affär hela dagen.


Är som sagt var inte mycket för påsken och lägger inte ner någon större energi på pynt. Jag tycker det viktigaste är familjen och att vi umgås åtminstone en dag och äter gott tillsammans.  Hade inte ens fjädrar i något ris men satte ut det lilla jag hade i pyntlådan i häcken. Det var spännande tyckte Alessia.


Mina två stora ❤❤
 

Fötterna på bordet och bus i blicken 
 

Makaroner och korv stod på barnmenyn och till oss vuxna......
 

.....fanns det en önskan om langos. Lite påsktema blev det i alla fall då Rudolf och Jogge toppade med både räkor och lax.
Vi struntade i jul/påsk/midsommarmaten. Är så vansinnigt enformigt med denna sill, potatis, ägghalvor m.m. Samma lika varenda storhelg...


Och Stella hon lekte vidare.......Vi har sparat, diskat och samlat på oss förpackningar så nu har systrarna Gomez en alldeles egen affär. Mer om den i kommande inlägg.
Tack min lilla familj för att ni kom och hjälpte oss styra upp. Älskar er ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar