25 april 2019

VidDinSidaManifestation2019


Efter två nätters jobb och fusk med sömnen var det i går dags att kliva upp redan efter 1,5 timmes sömn.
Hade viktigare saker att tänka på, nämligen att försöka hitta en parkering i Bålsta där man får stå lite längre och helst när busstationen.
Var liksom inte det enklaste, proppfullt överallt och jag parkerade då istället på jobbets parkering där det fanns många lediga rutor för ovanlighetens skull. Anne kom farande strax därefter och vi var ute i så god tid att vi hann med en latte och macka på Espresso House.
12.18 anlände gratisbussen från Björks. Ett gäng Västeråsare hejade glatt när vi klev på.
Vi blev avsläppta vid Humlegården efter lite trixande och någon felkörning i innerstan.


Det var redan mycket folk som samlats och vi hade gott om tid och slank därför in på Scandic (vad annars?) Anglais för varsitt glas bubbel. Det hör liksom till! Anne och jag i stan UTAN bubbel, totalt jäkla omöjligt!


Träffade på en färgglad kvinna med sin färgglada papegoja Pärla på hotellet. Frågan om vem som var färggladast passar jag på.


Medans vi snackade med gojan och drack bubbel delades det ut fina rosa Vid din sida-mössor till dom som ville ha.
Typiskt att vi missade det men så kan det gå när fokus ligger på något annat, som typ papegojan.



 Fantastiska Jeanette Höglund, grundare till Vid din sida hade fullt upp. Många villle kramas, prata och ta selfies. Och vi hamnade typ först i tåget...


 Tåget var långt. När vi i täten kom till Kungsträdgården hade inte svansen lämnat Humlegården ännu. Uppskattningsvis var det ca 4000 enligt polisen.


Framme vid Mynttorget och vi väntar på Stefan Löfven som lös med sin frånvaro. 


Jeanette står med alla drygt 74000 namnunderskrifter som personligen skulle tas emot av våran statsminister. Gick sådär!


Däremot kom den här! Jag kan erkänna att det var första  gången jag applåderade åt honom. MEN ABSOLUT DEN SISTA!
Men det han sa lät bra, sen om det ligger någon sanning i det är jag högst skeptiskt till. En moderat kvinnlig riksdagsledamot vid namn Elisabeth vågade sig också fram och snackade lite som förvisso också lät bra...men...blir det någon skillnad för våra äldre fattigpensionärer?


Avslutade dagen med en sväng i Kungsträdgården, som vi alltid gör. Det är en liten tradition vi har.  Och hade vi inte haft bilarna i Bålsta hade vi garanterat tagit ett glas bubbel till i solen.


Blev varsin jättelatte på favorithotellet Scandic Continental i stället i väntan på tåget.
Somnade klockan 21.00 och sov till 8.00 i morse men nu är det på´t igen. Mot stan och nya trevliga möten, denna gång med lurviga små fyrbenta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar